Yerel makamlar Kerala’da su büfeleri kuracak | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: İçme suyu için tezgahlarDevlet Bakanı Pinarayi Vijayan’ın Cumartesi günü burada düzenlediği toplantıda, yoğun sıcaklık ve yükselen sıcaklıklar sonrasında eyalet genelindeki tüm yerel kurumlarda ve ticari alanlarda servis suyu ve ayran açılmasına karar verildi.
Cumartesi günü yapılan toplantıda ayrıca bu acil durum kiosklarında oral rehidrasyon solüsyonlarının da bulundurulmasına karar verildi. Sıcaklıklar genellikle muson başlangıcına kadar yüksek olduğu için büfeler Mayıs ayının sonuna kadar çalışmaya devam edecek. Halkın acil bir durumda nereye gideceğini bilmesi için her bölge bu su kabinlerinin ayrıntılarını yayınlamalıdır. Su kabinlerinin işletilmesi için yerel makamlar kamu binalarını ve özel kişiler tarafından teslim edilen binaları kullanabilir. Hükümet, bu amaçla afet yardım fonundan grama panchayats’ın her birine 2 lakh Rs, belediyelere 3 lakh Rs ve belediye şirketlerine 5 lakh Rs tahsis edecek. Ayrıca, yerel yönetimler kendi kaynaklarını veya planlama fonlarını bu amaçla kullanabilirler.
Vijayan, girişimcilerin girişime katılımının sağlanması gerektiğini söyledi. Eyalet Afet Yönetim Otoritesi (SDMA), her bir dairenin rolünü açıkça belirterek eyaletin ısınması için bir eylem planı yayınladı. BK, afet yönetimi, sağlık, hayvancılık, tarım, ormanlar ve yaban hayatı, yerel özyönetim ve itfaiye ve kurtarma hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli departmanları yoğun sıcakla başa çıkmanın çeşitli yönleriyle ilgili yaygın bir kampanya yürütmeleri için görevlendirdi. Kampanya bir hafta sonra başlayacak.
İtfaiyeden, savunmasız tüm bina ve iş yerlerinde yangın denetimi yapması istendi. Hükümet, yalnızca daha fazla yangınla mücadele ekipmanı satın almak için Rs 10 crore’u cezalandıracak.
Ayrıca tüm hastanelerin ve devlet kurumlarının elektrik denetimlerinin KSEB tarafından yapılması ve elektrik denetiminin yapılması zorunludur. Yerel yetkililer tarafından gerekli eylem planlarının hazırlanabilmesi için su kaynakları departmanından su kıtlığının bildirilmesi muhtemel tüm yerleri belirlemesi istenmiştir.
Su kabinlerine ek olarak 5.000 su büfeleri SDMA tarafından kurulanların da temizlenip devreye alınması gerekiyor. İtfaiye ve kurtarma hizmetlerinin de yardımıyla polisten, tüm havai fişek üretim birimlerinin emniyetli ve emniyetli olduğundan emin olmaları istendi. Sınav sezonu açıldığı için tüm sınav salonlarında içme suyu ve havalandırma sağlanmalıdır.
Yaz yağmurları yağdığında sudan yararlanmak için hükümler mevcut olmalı ve ilgili herkes su toplamak ve depolamak için düzenlemeler yapılmasını sağlamalıdır. Toplantı, yağmur suyundan yararlanma ihtiyacı konusunda halkı bilinçlendirmek için güçlü bir kampanya başlatılmalıdır.