Thiruvananthapuram: Sanatçı Anıl Karoor eserlerine çeşitlilik getirmenin savunucusudur. bu Bacak kodu 35 yılı aşkın sanat tecrübesine sahip olan Native, ‘Yaşamın Renkleri’ başlıklı 12. kişisel sergisini müzenin oditoryumunda yönetiyor. Burada sunulan 70 resimden 40’ı kolaj, geri kalanı ise her biri kendine özgü benzersiz akrilik ve yağlıboya kreasyonlardır.
Karoor, sessiz şiir olduğunu söyleyen Yunan filozof Plutarch’ın resim görüşüne hararetle inanıyor. “Asla tek bir stil uygulamakla yetinmek istemedim. Sergideki üslup, ton ve doku çeşitliliği, arkasında bir grup sanatçı olduğu hissini uyandırıyor. Benzer tarzdaki tabloları görme monotonluğunu da ortadan kaldırıyor. Her eserin altında bir başlığın olmaması da ayrı bir yol oda izleyicinin onu tanımlayan başlıkla birinin hayal gücünü sınırlamak yerine yorumlaması için” dedi.
Ulusal ve uluslararası kişiliklerin portrelerinden, doğal manzaralardan gerçekçi tablolara kadar, hem modern hem de post-modern zaman dilimlerini yansıtan sanat görülebilir. Sanatçıya göre, zamana ayak uydurmak için deney ve revizyon çok önemlidir.
“Resim yapmak benim tutkum ama reklamcılık benim mesleğim. Geçiş süreci beni asla korkutmaz çünkü yapmazsam geride kalırdım. Bunun sanat dahil her alan için geçerli olduğunu düşünüyorum” diyor Karoor. Sergi Salı günü kapanıyor.