Whatsapp Grup Sohbeti Nasıl Kapatılır ?

Cansu

New member
Whatsapp Grup Sohbeti Nasıl Kapatılır?

Whatsapp grup sohbetlerini kapatmak, bazen grup üyeleri için istenmeyen bir durum olabilir. Grup üyeleri, sürekli olarak bildirimlerle rahatsız edilmekten veya grubun amacının tamamlanmasından sonra sohbetin kapatılmasını isteyebilirler. Neyse ki, Whatsapp bu işlemi oldukça kolaylaştırmıştır. İşte adım adım Whatsapp grup sohbetini nasıl kapatacağınız:

[1] İlk adım, Whatsapp uygulamasını açmaktır. Whatsapp'ı açtıktan sonra, sohbeti kapatmak istediğiniz grup sohbetini seçin. Bu, gruba girip sohbet penceresini açmak anlamına gelir.

[2] Grup sohbeti ekranında, sağ üst köşede üç nokta (dikey) simgesini göreceksiniz. Bu simgeye dokunun. Bu simge, grup sohbeti için daha fazla seçeneği açar.

[3] Üç nokta simgesine dokunduktan sonra, açılan menüden "Grubu sessizleştir" seçeneğini bulun ve dokunun. Bu seçenek, grup sohbetinin sessize alınmasını sağlar, yani bildirimler gruba gelen mesajlardan rahatsız etmez.

[4] Grubu sessize aldıktan sonra, yine aynı menüden "Grubu terk et" seçeneğini bulun ve dokunun. Bu seçenek, grup sohbetinden çıkmanıza olanak tanır.

[5] Grubu terk etmek istediğinize dair bir onay mesajı alacaksınız. Onaylamak için "Grubu Terk Et" seçeneğine tekrar dokunun.

[6] Bu adımları takip ettikten sonra, Whatsapp grup sohbetinden çıkmış olacaksınız ve artık o gruba ait mesajları veya bildirimleri almayacaksınız. Bu, sohbeti kapatmanın en etkili yoludur ve grup üyeliğinizi sonlandırır.

Diğer Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar

S: Grup sohbetini kapatmak, gruptaki diğer üyelere bildirim gönderilmeden yapılabilir mi?

[C]Evet, Whatsapp'ta grup sohbetini kapatırken diğer üyelere bildirim gönderilmez. Bu işlem sessizce gerçekleşir ve diğer üyeler bundan haberdar olmaz.[/C]

S: Grubu terk ettikten sonra geri dönebilir miyim?

[C]Evet, Whatsapp grup sohbetinden çıktıktan sonra tekrar gruba katılabilirsiniz. Bunun için, bir gruba tekrar katılmak istediğinizde size gruba yeniden katılma daveti gönderilmesi gerekir.[/C]

S: Grup sohbetini kapattıktan sonra eski mesajlara erişebilir miyim?

[C]Evet, grup sohbetini kapattıktan sonra bile eski mesajlara erişebilirsiniz. Ancak, gruptan çıktıktan sonra yeni gönderilen mesajları alamazsınız.[/C]

S: Grup sohbetini kapatmak, gruptaki diğer üyelere nasıl bildirilir?

[C]Grubu terk ettiğinizde, diğer üyelere herhangi bir bildirim gönderilmez. Sadece grubun üyeleri, sizin gruptan çıktığınızı görebilirler.[/C]

S: Grup sohbetini kapattıktan sonra grup lideri veya diğer üyeler beni tekrar gruba ekleyebilir mi?

[C]Evet, grup lideri veya diğer üyeler sizi tekrar gruba ekleyebilir. Ancak, sizin onayınız olmadan tekrar gruba eklenemezsiniz. [/C]

Bu sık sorulan sorular ve cevaplar, Whatsapp grup sohbetini kapatma konusunda daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olabilir. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen bize iletin!