THIRUVANANTHAPURAM: Başbakan Pinarayi Vijayan Başbakan’ın Acil Yardım Fonu’ndan (CMDRF) gelen mali yardımın uygun olmayanların eline geçmemesini sağlamak için hükümetin sıkı önlemler alacağını belirtti.
Vijayan’ın açıklaması, doktorlar, başvuranlar ve ajanlar arasında CMDRF’den hileli bir şekilde para almak için kutsal olmayan bir bağlantıyı ortaya çıkaran Çarşamba günü Teyakkuz ve Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nun (VACB) baskınlarının zemininde geldi. Hükümetin CMDRF yaptırımında herhangi bir suça izin verilmeyeceği konusunda kararlı olduğunu, bu nedenle VACB Bu konuda kapsamlı bir soruşturma için görevlendirildi. VACB’den dolandırıcılık bulgularıyla ilgili daha fazla adım atmasının istendiğini de sözlerine ekledi.
Fondan para alan uygun olmayan kişilerle ilgili olarak hükümetin dikkatine bazı şikayetler geldiğinde soruşturma için teyakkuza çağrıldığını söyledi. CMDRF, tıbbi tedavileri için paraya ihtiyacı olan veya doğal afet mağdurlarına yardım etmeyi amaçlamaktadır. Vijayan, hükümetin bu dolandırıcılığa karışan herkese karşı katı önlemler alacağını söyledi.
Günün erken saatlerinde VACB direktörü Manoj İbrahim Teşkilatın, hükümet yetkililerinin ve hükümet doktorlarının dolandırıcılıktaki rolünü ortaya çıkarmak için daha derin bir soruşturma başlattığını söyledi. Uygun olmadığı halde yardım aldığı tespit edilenlerin köy muhtarlıklarında ve evlerinde detaylı arama yapılacağını söyledi. Abraham, teyakkuz soruşturmasının hükümete yardım için yapılan başvuruları etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
başlıklı ülke çapında yapılan aramada, CMDRF Operasyonu, teyakkuz ekipleri, aynı doktorun bu tür durumları olmayan farklı kişilere farklı sağlık raporları düzenlediğini tespit etti. Bu kişiler daha sonra CMDRF’den mali yardım almak için sertifikaları kullandı. Bu kişiler başvurularını, başvuru formlarında iletişim numarası olarak telefon numaralarını kullanan aracılar aracılığıyla yapmışlardır. Daha sonra başvurandan alınan mali yardımın bir kısmını talep etmişlerdir.