Vali Arif Mohammed Khan, Kerala’daki iyi performanstan dolayı Pinarayi hükümetini övdü | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: Vali Arif Muhammed Han Perşembe günü Central Stadium’da yaptığı Cumhuriyet Bayramı konuşmasında Pinarayi Vijayan hükümetine övgüde bulundu.
“Başbakan başkanlığındaki hükümetimiz Pinarayi Vijayan tarım ve çevre, barınma, sağlık ve eğitim gibi kilit alanları ele alarak bir ‘Navakeralam’ vizyonu için çalıştı. Khan konuşmasında, NITI Aayog’un inovasyon endeksini ve sosyal güvenlik önlemlerini takdir etmesi, devletin iyi performansını takdir ediyor” dedi.
Geçim Kapsayıcılığı ve Finansal Güçlendirme (LIFE) programı kapsamında 3,2 binden fazla evi tamamladığı için hükümete övgüde bulundu. Kerala Startup Mission (KSUM), küresel startup ekosistemi raporu 2022’de Asya’daki kilit oyuncu olarak tanındı.
Hindistan Beceri Raporu 2022’ye göre Kerala hakkındaki NITI Aayog temel raporunun ülkedeki en düşük çok boyutlu yoksulluk oranına ve gençlerin istihdam edilebilirliği açısından üçüncü konuma sahip olduğuna işaret etti.
“Kerala’nın Aardram Misyonu, sağlık tesislerini alt merkezlerden tıp fakültelerine kadar yeniden tasarladı ve hastaların kaliteli sağlık hizmetlerine erişimini sağladı. Ulusal Kalite Güvence Standardı sertifikası alan daha fazla hastane, çabalarımızın bir kanıtıdır” dedi.
“Devletin 1.23 lakh mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (MSME’ler) yaratılması, 7.517 Rs yatırım ve 2.67 lakh istihdam yaratma ile sonuçlanan ‘İşletmeler Yılı’ planı, üretimi teşvik etmek için ulusal çabalarımızı ortaya koydu. sektör.” diye ekledi. Birlik Eğitim Bakanlığı’nın en son Performans Derecelendirme Endeksi’nde (PGI) eyaletin üst sıralarda yer alması, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmadaki ilerlemesi ve merkezi olmayan planlamanın etkin yönetimi büyük ölçüde takdir ediliyor dedi.
‘Sürekli hükümeti eleştirme’
Bu arada Khan, hükümeti her zaman eleştirdiği yönündeki haberlere karşı Cuma günü çıktı. “Kafanızdaki izlenimi lütfen yok edin. Ben muhalefet lideri değilim. Benden sürekli hükümet aleyhine konuşmamı bekleyen varsa, hayır değilim. Bu benim hükümetim. Ben ancak hükümet gelirse eleştiririm. Khan, medyaya yaptığı açıklamada, anayasaya veya yasalara aykırıdır” dedi.