Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyy, Hindistan’a insani yardım için teşekkür ederek Başbakan Modi ile görüştü | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyy, Hindistan’a insani yardım için teşekkür ederek Başbakan Modi ile görüştü | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy Salı günü Başbakan Narendra Modi ile görüştü ve Hindistan’a BM’de insani yardım ve destek sağladığı için teşekkür etti.
Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca Hindistan’a “başarılı bir G20 başkanlığı” diledi.
“@PMOIndia Narendra Modi ile bir telefon görüşmesi yaptım ve başarılı bir #G20 başkanlığı diledim. Barış formülünü bu platformda duyurdum ve şimdi Hindistan’ın bunun uygulanmasına katılımına güveniyorum. Ayrıca insani yardım ve destek için teşekkür ettim. BM” diye tweet attı.
Daha sonra Hindistan hükümeti yaptığı açıklamada, her iki liderin telefon görüşmesi sırasında Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışmayı ele aldığını söyledi.
Hükümet, Başbakan Modi’nin Hindistan’ın her türlü barış çabalarına desteğini ilettiğini ve düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısını yinelediğini söyledi.
Açıklamada, “Başbakan Modi, kalıcı bir çözüm bulmak için her iki tarafın da diyalog ve diplomasiye dönmesi gerektiğini söyledi” denildi.
Hindistan, ihtilafın ortasında Ukrayna ve komşu ülkelere insani yardım gönderiyor.
Başbakan Modi, Rus birliklerinin 24 Şubat’taki işgalinden bu yana hem Başkan Vladimir Putin hem de Zelenskyy ile defalarca görüştü.
4 Ekim’de Zelenskyy ile yaptığı bir telefon görüşmesinde Başbakan Modi, “askeri bir çözüm olamayacağını” ve Hindistan’ın her türlü barış çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.
Başbakan Modi, Putin ile yakın zamanda yaptığı yüz yüze görüşmede “bugün savaş çağı değil” diyerek, her iki tarafın da aylarca süren çatışmaya barışçıl bir çözüm bulması gerektiğinin sinyalini vermişti.İzlemek Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskyy, Başbakan Modi ile görüştü, ‘barış formülünü’ tartıştı

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.