THIRUVANANTHAPURAM: Doktorlara yönelik artan saldırıların ardından, Kerala Devleti Tıp Fakültesi Öğretmenleri Derneği (KGMCTA) kadın doktorlarına nefsi müdafaa teknikleri konusunda eğitim verme kararı aldı.
KGMCTA, ülkenin kadın doktorları için bir eğitim kursu başlatacak. Thiruvananthapuram Tıp Fakültesi Hastanesi Dünya Kadınlar Günü’nde kendini savunma teknikleri üzerine.
“Thiruvananthapuram Medical College Hastanesi’nin acil servisinde gece vardiyasında bir kadın doktorun saldırıya uğradığını hatırlatalım. Sağlık çalışanları hastanelerde güvende değil. Ne hükümet ne de polis onu korumak için etkili önlemler almıyor.” doktorlar. Thiruvananthapuram KGMCTA Başkanı Dr. RC Sreemkumar, “İşte bu nedenle meslektaşlarımızı nefsi müdafaa teknikleri konusunda eğitmeye karar verdik” dedi.Eğitimin ilk grubu Çarşamba günü tıp fakültesi kampüsünde başlayacak.
“Yetkililerin saldırganlara karşı harekete geçerken cezai ihmali olduğu için bu adımı atmak zorunda kaldık. Tıp fakültesinin kadın doktoru Thiruvananthapuram’ı öldürenlerin saldırısına ne olduğunu gördük.” dedi. Dr..
Kerala Polisi ve Eyalet Spor Konseyi’nden eğitmenler kadın doktorları eğitecek. Eğitim programı başlangıçta 50 kişilik bir grupla başlar. Eğitimi doktorların yanı sıra ev cerrahları ve PG doktorları da takip edecek.
“50’den fazla doktor şimdiden eğitime kaydoldu. Birinci grup için ilk gruptan sonra ikinci bir grup başlatmayı planlıyoruz. Dernek ayrıca kursu eyaletteki diğer tüm devlet üniversite tıp hastanelerini kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. dedi doktor Kalesh SadasivanKGMCTA’nın sekreteri.