Taze akifer patlamaları nedeniyle ‘batmakta’ Joshimath’tan aileler tahliye edildi | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Taze akifer patlamaları nedeniyle ‘batmakta’ Joshimath’tan aileler tahliye edildi | Hindistan HaberleriDEHRADUN: Sakinleri JoshimathEvlerinde, yollarında ve tarım alanlarında oluşan uğursuz çatlak ve yarıklarla mücadele etmeye başlayan , Pazartesi gece yarısı yerin altından gelen sesleri duyunca korkunun pençesine düştü. Alarma geçen ailelerin çoğu Çarşamba günü daha güvenli yerlere tahliye edildi.
Yaklaşık 26 aile evlerinden çıkarıldı; devamı sırada. Marwari’deki JP yerleşim kolonisinin etrafındaki bir bölgede bir akifer patlaması, “batan” kasabalarındaki tüm inşaatları durdurması için hükümete dilekçe veren paniğe kapılan yerel halkın endişesini artırdı ve kasabanın üzerinde bulunduğu yamaçta yeni bir endişeye yol açtı. bulunan yer çökecektir.
Sakinleri Salı günü ‘Joshimath kayasından’ sızan suyu fark ederek onları çılgına çevirdi. Kasaba eski bir heyelanın üzerinde bulunuyor ve bu da onu savunmasız kılıyor. Yaklaşık 12 yıl önce başka bir akifer patlamış ve kasabada su taşmasına neden olmuştu.

Nand Kishore Joshiİlçe afet yönetim yetkilisi, önce evlerinde büyük çatlaklar oluşan ve yaşam için riskli hale gelen ailelerin tahliye edildiğini söyledi. Onlara belediyenin bir gece barınağında ve devlet tarafından işletilen bir okulda geçici barınak verildi. Yemek ve barınma imkanları sağlanıyor.
Tahliye edilen sakinlerden biri, üzücü deneyim hakkında konuşurken, Vivek Rawat35, TOI’ye, “Pazartesi gecesi ve daha çok gece yarısı yerin altından gelen korkunç sesler duyulabilirdi. Evlerimizden kaçtık ve açıkta kaldık. Altı kişilik bir aileyiz, en genç üye 6 aylık ve 65 yaşında yaşlı bir kişi. İdare bizi nagar palika’daki bir odaya taşıdı.”

Thakur Rana(63), emri anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. “Eşim sabaha karşı 2’de yerin altından sesler duyunca beni evden sürükledi. Burada yalnız kaldığımız ve çocuklarımız Dehradun ve Fransa’da olduğu için hareket edemeyip donup kaldım. Bizi yanlarına alacaklarını söylediler. Memleketimi terk etmek istemiyorum ama başka seçeneğimiz var mı?”
Her türlü hava şartına uygun Char Dham Yol Projesi için Yüksek Mahkeme tarafından atanan yüksek güçlü komitede yer alan bir jeolog, Navin JuyalHaziran 2021’de Joshimath’ı araştıran bağımsız uzmanlar arasında yer alan Kim, raporda kasabanın savunmasızlığının altını çizmişti.

Çarşamba günü TOI’ye şunları söyledi: “Suneel’den Marwari’ye kadar olan tüm yol ‘su hareketi’ için doğal bir yoldur ve her türlü inşaat faaliyeti su birikmesine yol açarak arazi çökmesini tetikleyecektir. Haziran 2021’de aynısını vurguladı.”
Eyalet hükümeti, liderliğindeki üst düzey ekibini göndermeye hazır. Ranjit Sinhaafet yönetimi departmanı sekreteri, Devlet Afet Yönetim Otoritesi (SDMA), heyelan azaltma merkezi, IIT-Roorkee, Hindistan Jeolojik Araştırması ve Ulusal Afet Müdahale Gücü’nden (NDRF) yedi uzmanla birlikte durumu değerlendirmek üzere Joshimath’ı ziyaret edecek.

Bu, Çarşamba günü binlerce kişinin kalıcı rehabilitasyon ve teknik bir ekip Joshimath’ın neden battığı ve bu konuda ne yapılabileceği hakkında ayrıntılı bir çalışma yapana kadar NTPC tarafından yürütülen çalışmalara son verilmesi için bir miting düzenlediği sırada geldi. Bayrağı altında yerliler Joshimath Bachao Sangharsh Samiti Perşembe gününden itibaren ajitasyonlarını yoğunlaştırmaya karar verdiler ve Perşembe günü kasabayı ziyaret etmesi planlanan afet yönetimi ekibi sekreterinin bir gherao’sunu duyurdular.
“Eyalet hükümeti bize acil yardım garantisi vermediği sürece kimsenin Joshimath’a girmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Manoj NegiYürüyüşe katılan bir vatandaş.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.