T20 Dünya Kupası 2022: Virat Kohli, Hindistan’ın en üst düzey yaklaşımını yeniden şekillendirdi | Kriket Haberleri

MusicMiss

New member
T20 Dünya Kupası 2022: Virat Kohli, Hindistan’ın en üst düzey yaklaşımını yeniden şekillendirdi | Kriket HaberleriPERTH: Bir zamanlar oldukça tartışmalı bir şekilde, “İleriye bakarak noktaları birleştiremezsiniz; onları ancak geriye bakarak bağlayabilirsiniz.” Virat Kohli, beklenmedik bir şekilde üç yıllık bir çöküşten sonra Hindistan’ın lider meyilli haline dönüştü. T20 Dünya Kupası burada empati kuracak.
Bu hızla değişen zamanlarda T20 kariyerini canlandırmak için Kohli geçmişten bir yaprak aldı. Şans eseri, Avustralya’daki koşullar, ekibinin aynı şeyi takip ettiği ve vurucunun kaptanlık sonrası kriket kariyerindeki öneminin altını çizdiği anlamına geliyordu.
Buradaki kalabalık, özel bir şeyin ortaya çıkmak üzere olduğunu hisseden Kohli’yi, şimdiye kadar Dünya Kupası’nın şüphesiz ki vuruşu olan Pakistan’a karşı vuruşlarından önce Avustralya’da takip ediyor.

Her zaman T20 formatının hayranı olmayan Avustralya efsanesi ve eski Hindistan teknik direktörü Greg Chappell bile o kadar bunalmıştı ki, Kohli’nin vuruşlarını “Tanrı’nın bir şarkısı” olarak selamladı.
Chappell, “İronik olarak, aynı zamanda T20 kriketini son 15 yılda gördüğümden daha fazla, bir sanat formu olarak söylemeye cüret ediyorum, meşrulaştıran vuruşlar oldu” dedi.
‘Sanat’, etkili T20 vuruşlarıyla ilişkilendirilen bir şey değildir, ancak Kohli’nin güçlü vuruşlara yönelik ustaca kaçan yaklaşımı devrim niteliğindedir. Asya Kupası’ndan önce aldığı uzun aradan ve Afganistan’a karşı çok beklenen bir yüzyılda ölü bir lastikte yatan buradaki başarısı, kriketçilerin söylemekten hoşlandığı gibi Kohli’nin “temellere geri dönmesi” tarafından şekillendirildi. , T20 yaklaşımını sıfırdan yeniden tasarlamaya çalışmak yerine.
Kohli’nin Avustralya’ya inmeden önce bile bunu nasıl çözdüğünü anlamak için, kaptan Rohit Sharma’nın ve koç Rahul Dravid’in sıralamada daha atak bir yaklaşımda ısrarının doğuşunu anlamak gerekiyor: Hindistan’ın geçen yılki T20 Dünya Kupası’ndaki başarısızlığı.

Hindistan, sıralamayı en kısa formatta kısıtlayan bir vuruş yaklaşımına sahipti ve bunun değişmesi gerekiyordu.
Rohit, “Öncelik almamız gereken şey, takım olarak daha iyiye gidiyorsak,” demişti. “Bir tutum değişikliği olması gerektiğini hissettik. Aynı zamanda, yeni şeyler yapmaya çalışırken bazı başarısızlıkların da olacağını unutmamalıyız. Bu, geri adım atmanız gerektiği anlamına gelmez.”
Burada kesinlikle fikir ayrılığı yok, bunun yerine sinerji var.
Eylül ayında Afganistan’a karşı geçen yüzyılın ardından, takımdaki iki kıdemli oyuncu bcci.tv ile nadir bir sohbet için oturdu ve Kohli, “Sizden ve takım yönetiminden çok fazla netlik aldım, sadece izin vermeme izin verdim. yarasa. Bu çok önemliydi. Sahip olduğum alan beni çok rahatlattı. Dünya Kupası büyük ve iyi oynarsam takıma büyük katkı sağlayabilirim. Rahul bhai (Dravid) ile orta vuruşlarda vuruş oranımı nasıl iyileştirebileceğimi konuşmuştum.

Son 72 koşusunu sadece 29 top üzerinden attığı Afganistan vuruşundan bu yana, Kohli’nin vuruşları tamamen eski moda bir şekilde son hızlanma ile ilgili.
“İyi kriket atışlarına güvendim,” diye açıkladı. “Altı vuruş benim için büyük bir güç değil. Durum gerektirdiğinde (onları vurabilirim) ama boşlukları ve sınırları bulmakta daha iyiyim.”
Bu farkındalık, sadece Kohli’yi değil, aynı zamanda Powerplay’de vurucuların mücadele ettiği Dünya Kupası’ndaki Avustralya koşullarında yaz başında, Hindistan’a ileriye giden yolu gösterdi: hücum etmeye bakın, ancak gerekirse, kendinizi geliştirin. kendi yaklaşımı. Zor koşullarda pervasız olmayın.
Sidney’de Hollanda’ya karşı Rohit Sharma başını beladan kurtarmaya çalışırken ve daha sonra yarım asırdan pek memnun olmadığını söylerken, Kohli sadece zamanını bekledi: ilk 25’i 24 top, sonraki 37’si geldi. 20.

Pakistan’a karşı ilk 25’i, zıplayan, tempolu MCG’de (28 top) bir koşudan daha kısa bir sürede geldi, ancak sonraki 57’si 25’ten çıktı. 63’ü Haydarabad’da Avustralya’ya ve 49* Guwahati’de Güney Afrika’ya karşı bir gol gördü. benzer bir yaklaşım: zaman ayırın, topu çalışın, gözünüzü alın ve ardından güçlü yönlerinizi geri kazanın ve patlayın. Herhangi bir beyaz top formatında etkili vuruş vuruşlarına giden zaman içinde test edilmiş Kohli yolu.
Pacer Bhuvneshwar Kumar, bu Dünya Kupası’ndaki koşullar hakkında konuşurken bunu itiraf etti.
“Bir bowling birimi olarak 15 ila 20 tane daha verdiğimizi düşünebiliriz, ancak bu, bu Dünya Kupası’ndaki tüm takımların bir modeli olmuştur. Çoğu maçı görürseniz, takımlar ilk 10’da fazla gol atmadı, ancak top bir dokunuş büyüdüğünde, set vurucuları koşmaya başlar. ”

Hindistan’ın en üst sırasının burada zaman ayırabilmesinin önemli bir nedeni, 4 No’lu Suryakumar Yadav’ın tempoyu zahmetsizce yükseltme yeteneğidir. Bu roller ayrılığı, herkesin güçlü yanlarını oynamasına izin verdi.
Hollanda’ya karşı oynanan maçtan sonra ‘SKY’, “Herkesin vuruş yapmak için farklı planları var” dedi. “Onların (kendi) oyun planlarının ne olduğu da aynı derecede önemlidir. Yani onlar (en üst sıradakiler) aynı şeyi yapıyorlar, gözlerini içeri sokmaya çalışıyorlar. Vuruş tarzlarına bayılıyorum.”

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.