SSLC sınavları 9 Mart’ta, Higher Secondary 10 Mart’ta Kerala’da başlayacak | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: Eyalet SSLC sınavları 9 Mart’ta ve Yüksek Ortaöğretim 10 Mart’ta başlayacak. 4.19 binden fazla öğrenci, okulun 29 Mart’ta sona erecek olan final sınavlarına girecek. 30 Mart’ta tamamlandı.
Genel eğitim bakanı V Sivankutty Cumartesi günü sınavların sorunsuz geçmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Tüm sınavlar sabah 9:30’da başlar. 4.19.362 kadar aday SSLC sınavlarına normal öğrenci olarak kaydolmuştur ve 192 özel kayıt vardır.Bunların 2.05.561’i kız öğrenci ve 2.13.801’i erkektir. Desteklenen okullardan 2.51.567, devlet okullarından 1.40.703 kadar öğrenci 2.960 sınav merkezinde sınava girecek. Körfez ülkelerinden 518 öğrenci ve Lakshadweep’ten 289 öğrenci SSLC sınavlarına girecek.
SSLC IT pratik sınavı 15-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. 3-26 Nisan tarihleri arasında 70 değerlendirme kampında cevap kağıtlarının değerlendirilmesi yapılacaktır. Bu yıl, cevapları değerlendirmek için 18.000’den fazla öğretmen görevlendirilecek. Sivankutty, çizelgeleme çalışmalarının 5 Nisan’da Pareeksha Bhavan’da çalışmaya başlayacağını ve SSLC sonuçlarının Mayıs ayının ikinci haftasında açıklanmasının beklendiğini söyledi.
Yüksek orta öğretim için 2.203 sınav merkezi bulunmaktadır. 4.25.361 kadar aday birinci yıl sınavına giriyor ve 4.42.067 öğrenci ikinci yıl sınavına giriyor.
Sivankutty, genel eğitim departmanının 2023-24 akademik yılında dağıtılmak üzere ilk cildin 2.81 lakh kitabının basımını emrettiğini söyledi. KBPS kitapları basar. Bölge merkezlerinde şimdiden yaklaşık 40 lakh kitap kullanıma sunuldu. Kitaplar Kudumbashree’nin yardımıyla dağıtılıyor.
Sivankutty, okullarda öğle yemeği dağıtımının devam eden sosyal kontrolünün 10 Mart’a kadar tamamlanacağını söyledi. “Öğle yemeği programına kayıtlı tüm öğrencilere yaz tatilinde 5 kilo pirinç verilecek. Ayrıca tüm okullarda sebze bahçelerinin kurulması ve bakımının teşvik edilmesi için adımlar atılacak.” Sivankutty, departmanın okul eğitiminin çeşitli yönlerini ve kalite geliştirme sektöründe etkili müdahaleyi tartışmak için 1-3 Nisan tarihleri arasında bir Kerala Okul Eğitimi Kongresi’ne ev sahipliği yapmayı planladığını da sözlerine ekledi.