Thiruvananthapuram: Şirket, 2023-24 mali yılı için kurumsal bütçesi öncesinde halktan gelen öneri ve fikirleri seferber ediyor. Sivil organ, 2019’dan itibaren katılımcı bütçe tatbikatını yürütecektir. Ancak şimdiye kadar hiçbir yönetim kurulu, halktan tam olarak kaç teklifin alındığını ve kaçının bütçelendirildiğini resmi olarak kaydetmedi.
Öneriler bu yıl şirketin web sitesinde yayınlanabilir. 2022’de belediye organı, uzman düzeyinde çevrimiçi istişareler düzenleyerek katılımcı bütçelemeyi bir sonraki aşamaya taşımıştı. Uzmanlar ve daimi komite başkanları ile dokuz konuda çevrimiçi istişareler gerçekleştirildi. Bunlar arasında iyi yönetişim, sağlık, sanitasyon, su temini, eğitim, yoksulluğun azaltılması, kadınların güçlendirilmesiSC/ST geliştirme, enerji, altyapı, afet yardımı ve tarım.
Çevrimiçi istişareler ayrıca ilgili daimi komitelerin başkanlarının tam katılımını sağladı ve tüm toplantılara başkanlık ettiler. Sivil toplum kuruluşu, şirketin 2019-2020 sunumundan önce Pune Municipal Corporation’da modellenen katılımcı bütçelemeyi başlatmıştı. Şirketin önceki yönetim kurulu, mahalleleri seçmekle başlayarak, son üç yılda halkın önemli projelere katılımını sağlamaya istekliydi. akıllı şehir projeler ve yeni bir master planın hazırlanması aşamasındadır. Temiz Killiyaar misyonunun bir parçası olarak mahalle düzeyinde toplantılar da düzenlendi.