Thiruvananthapuram: Beyaz top kriketinde, özellikle Hindistan koşullarında, dört kayma ve bir bacak kayması yapan bir saha kaptanına pek sık rastlamazsınız. Ve bu da, ilk vuran takımın neredeyse 400 sayı attığı bir sahada. Ancak Pazar gecesi burada, Thiruvananthapuram’daki Greenfield stadyumunda Hintli kaptan Rohit Sharma, üç maçlık serinin son ODI’sine böyle bir hücum sahası koymaya karar verdi çünkü Muhammed Siraj Sri Lankalı vurucuları arasında ortalığı kasıp kavurdu. Koşarken iyi bir ritim içinde görünen ve Lankalılara karşı iki ODI’nin açılışında en etkileyici bowling oyuncusu olan Siraj, elinden gelenin en iyisini sona saklamıştı. İlham verici bir açılış büyüsünde, yeni top atıcının tipik becerilerini göstererek ziyaretçilerin ölümünü planladı: Topu topa vuran adamlardan almayı, çizgisini tutmayı ve içeri sokmayı başardı. Kariyerinin en iyisi 4/32 rakamıyla bitiren ve dokuz wicket serisinde en iyi kaleci olarak ortaya çıkan 28 yaşındaki oyuncu, başarısını açılış patlamasında topa vuran oyunculara saldırma numarasına bağlıyor. “Planım, yeni topla mümkün olduğu kadar çok kaleyi almak ve rakibe baskı uygulamaktı. Sınırlar versem bile, birkaç kaleyi talep edebildiğim ve rakibi peşimde tutabildiğim sürece sorun yok” dedi. Geçen yıl ODI’lerdeki güç oyununda uluslararası bir bowling oyuncusu için en çok kaleye (15) sahip olduğu için Siraj’ın planı işe yarıyor gibi görünüyor. Bunun için geliştirmeyi başardığı sallanan dikişlerin arzına borçludur. “Tallanan bir dikişle, ne ben ne de vurucular topun ne kadar hareket etme eğiliminde olduğunu bilmiyoruz. Bazen top çizgisini tutar, bazen topa vuran oyuncuya hareket eder. Çok fazla yalpalama dikişli fitil alıyorum. Benim için etkilidir. Bununla başarılı oldum ve kıpır kıpır dikişe daha çok güveniyorum ”dedi. Haydarabad pacer, iki yıl sonra ilk ODI çağrısını almadan ve ertesi yıl bir Test sınırı ile ödüllendirilmeden önce, 2017’de Hindistan için T20 çıkışını yaptı. “İlk başta bir savrulma yaşadım ama bir süre sonra kaybettim. Böylece dışa vuran oyuncuyu geliştirdim. Artık iç vuruşu yapamadığım için, yalpalama dikiş dağıtımını geliştirdim. Kıvrımlı dikişte etkili olmam uzun zamanımı aldı. Artık hem dışa doğru salınım hem de yalpalama dikişi teslimatlarının yararlı olduğu kanıtlanıyor. “Kullandığım dikiş pozisyonu, doğal bir dışa vurucu içindir. Hareketli dikişi kullandığımda topun konumu ince bacağa doğru eğiliyor. Sallanan dikişleri kullanırken güverteye sert vurmaya çalışıyorum çünkü bu daha etkili,” dedi Siraj. Tutumluluğunun düşüşünü kanıtladığı T20I’lerde uluslararası ilk çıkışını yapmasına rağmen, hız belirleyici ODI’lerde ve Testlerde tek başına görünüyor ve bu fırsatı Jasprit Bumrah’ın yokluğunda elde etti. Etkileyici hızın amacı, bowlinge dalmasıyla ölçülebilirken, vurucuları şaşırtmanın bir yolunu bulmuş gibi görünüyor. “Hattımı ve uzunluğumu iyi uygularsam, vurucuların vurması zor olacaktır. Testler, T20I’ler veya ODI’ler, doğru alanlarda bowling oynamaya devam ederseniz, ödüller gelecektir. Ardından Avustralya’ya karşı yapılan Testler ve ardından ODI Dünya Kupası ile birlikte, Siraj’ın yeni topla çığır açma yeteneği çok önemli olacak.