Shark Tank India 2: 18 yaşındaki atıcı Shreyaan Daga, sekiz yaşında girişimci olduğunu açıklayarak Sharks’ı şaşırttı

MusicMiss

New member
Shark Tank India 2: 18 yaşındaki atıcı Shreyaan Daga, sekiz yaşında girişimci olduğunu açıklayarak Sharks’ı şaşırttıShark Tank India’da günün ilk konuşması, Pune’dan hijyenik ped üreticisi Ajinkya Dhariya’nın kurucusundan. Kullanılmış hijyenik pedlerin nasıl yeniden kullanılacağına dair çeşitli özellikleri paylaşıyor. Onun isteği,% 2 öz sermaye için 50 lakh Rs.
Ajinkya 26 yaşında ve iş sahibi bir aileden geliyor ve her zaman sosyal bir etki yaratmak istemişler. Bir ISRO projesi için çalışıyordu. Anupam onu ve düşüncesini alkışlıyor.

Ajinkya, aile içinde sormaktan hiç çekinmediğini ve annesinin bir rol model olduğunu söyledi. Kız kardeşi, “Ağabeyimin araştırmak için pedlere ihtiyacı vardı. Arkadaşlarımdan yardım istemek zorunda kaldım.”
Aman, Hükümetten ve diğer şirketlerden birçok hibe aldığını söylüyor. Ajinkya başarılarını paylaştığı için Aman ona “2020’nin Padman’ı” diyor.

Peyuş, miktarın iki katını teklif etti ve “miktarını söyle” dedi. Anupam, Ajinkya’nın teklif ettiği teklifi de yapar. Vineeta Singh ve Namita Thapar birlikte bir teklifte bulunur. Aman dışında herkes teklifte bulunur ve Peyush çekiyle koşar. Çok düşündükten sonra Ajinkya, dört Köpekbalığının – Peyush, Namita, Vineeta ve Anupam’ın bir araya gelmesini diler. % 4 öz sermaye için 1 Rs crore anlaşmasını imzalayın.

İkinci sürahi, el yapımı mutfak gereçleri ve ev dekorasyonu ile ilgilenen 3 kişilik bir ailedir. Udaipur’lular ve ülkenin çeşitli yerlerinde yaşıyorlar. Ayrıca başka işleri de var. Aman, yarı zamanlı bir işe girmiş gibi göründüklerini söylüyor. Köpekbalıkları işlerinden etkilenirken Anupam, Hindistan’daki pazarlarını görmediğini söylüyor ve onlara daha karlı olduğu için ihracata odaklanmalarını söylüyor. Vineeta, bir anlaşma yaparlarsa işlerini bırakıp bırakmayacaklarını sorar.

Anupam, Aman ve Peyush çıktı. Vineeta ve Namita bir anlaşma için görüşmeye gider. Kadın girişimciler, onlara işe odaklanmaları gerektiği konusunda şartlı bir teklifte bulunur. Sürahi tartışmaya gittiğinde, Anupam onlara daha fazla eşitlik istemeleri gerektiğini söyler. Sürahi karşı teklifte bulundu ve Namita, “Daha az sorduk ve teklifi manevi değeri üzerinden yaptık” dedi. Atıcılar, Vineeta ve Namita’nın %5 öz sermaye için 25 lakh Rs ve %12 faizle 25 lakh borç teklifini kabul ediyor.

Günün üçüncü atıcısı, bir beceri geliştirme şirketinin kurucusu olan Shreyaan Daga. 30 lakh, %2 öz sermaye istiyor. Anupam yaşını sorduğunda Shreyaan, “Girişimcilik yolculuğuma 8 yaşında başladım. Resimlerimi satmaya başladım ve 9000 Rs kazandım. 7. sınıfta borsada staj yaptım. 9. sınıfta okulda %40-50 faizle kredi vermeye başladım.” Anupam, “Bana yaşını söyle, neden kaygansın” diyor. Sürahi, “Sadece birkaç gün önce 18 yaşıma girdim” diye yanıtladı. Ayrıca babasının bir yatırımcı olduğunu ve girişimini kurmasında ona 2 lakh Rs ile finansal olarak yardım ettiğini ve daha sonra parayı ona kat kat iade ettiğini bildirdi. 10. sınıftan sonra okulu bıraktığını söyledi.

Gelirini öğrenen Aman, onu ayakta alkışlar ve ona şampiyon der.

Kendisine 6 Rs değerinde% 5 öz sermaye için 30 lakh Rs teklif eden Vineeta ve Peyush ile bir anlaşma yaptı.

Günün dördüncüsü, antimikrobiyal Pharma Wear’ın kurucusu Dr. Vishal Bajaj. Onun isteği, %2,5 öz sermaye için 1 milyon Rs. Şirketin yöneticisi ve kurucu ortağı olan babasını arar. Dr. Vishal, işi yürütmenin yanı sıra pratik de yapıyor. İşi kötüye giderse doktorluk işini bırakacağını söylüyor. Aman, işindeki ciddiyetini anlamadığını söylüyor. Namita ve diğer köpekbalıkları, onun iş modelini tam olarak anlamıyor ve hepsi dışarıda.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.