RTD öğretmeni hayatını el yazısı kitaplar yapmaya adadı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: B.Santhaemekli bir öğretmenin okuldan beri özenle ve bilinçli olarak güzel el yazısı alıştırması yapma alışkanlığı, altmış yaşında çeşitli dini metinleri elle yeniden yaratma konusunda tam teşekküllü bir tutkuya dönüştü.
2018’de öğretmenlikten emekli olduktan sonra Santha kendini meşgul etmek için farklı şeyler denedi. Eşiyle teras ekimi yapmak ona biraz boş zaman bırakınca başka bir hobi aramaya başladı. “Neyse ki, Mukaddes Kitabın tamamını el yazısıyla yazan bir hemşire hakkında bir makaleye rastladım. Okuduktan sonra yazma aşkım tüm gücüyle geri geldi. Daha sonra ev işleri, çiftçilik ve sonunda her gün en az 10 saatimi yazı projelerime ayırma rutini oluşturdum” dedi.
Santha bir yıl içinde İncil’in Malayalam, İngilizce ve Hintçe versiyonlarını yazdı. Bhagavad Gita ve Kuran’ın Malayalam versiyonu. “23 Ocak Ulusal El Yazısı Günü’nden önce bu çalışmaları tamamlamak benim hayalimdi. 292 günde 3.992 sayfa Malayalam İncili yazmayı tamamladım ve 245 günde 4.167 sayfa İngilizce İncil yazdım. Bu dini metinleri okuyup yazmaktan öğrendiğim en önemli ders, hepsinin hakikat, aşk ve dharma hakkında konuştuğudur” dedi.
Santha, yazma sanatının eğitimin temelini oluşturduğuna ve ilerleme için fırsatlar yarattığına inanıyor. “28 yıllık sosyal bilgiler öğretmeni olmama rağmen okumaya ve yazmaya her zaman ön planda oldum. Öğrencilerime doğal bir yazma sevgisi geliştirmelerine yardımcı olmak için seyahat hikayeleri veya kitap incelemeleri yazma ödevleri gibi yaratıcı alıştırmalar bulmaya özen gösterdim. Nadia adlı bir öğrenciye yedinci sınıfta okuma yazma öğrettiğimi hâlâ hatırlıyorum. Zengin bir aileden değildi, akademik olarak da fakirdi ve okuma ve yazmada zorluk çekiyordu. Ona bireysel ilgi göstermeye başladım ve bir ay içinde sadece dramatik bir ilerleme kaydetmedi, aynı zamanda sınıfının en iyi öğrencilerinden biri oldu” diye hatırlıyor.
bu Sreekaryam Native’in gözleri şimdiden 23 Ocak 2024’e kadar tamamlanması beklenen bir sonraki proje grubunda. “Sihlerin kutsal kitabı Guru Granth Sahib ve Ramayana’nın İngilizce versiyonunu yazmayı düşünüyorum. Sanskritçe okuyabildiğim ve yazabildiğim başka bir dil olduğu için, bu yıl Sanskritçe başka bir dini metin yazmaya çalışacağım”, diye seviniyor Santha.