Ravi Behl: Boogie Woogie – #BigRöportaj | Hint Filmi Haberleri

MusicMiss

New member
Ravi Behl: Boogie Woogie – #BigRöportaj | Hint Filmi HaberleriRavi Behl, Boogie Woogie dans gösterisi sayesinde 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında tanınan bir isim oldu. Üçlünün bir kısmı – Jaaved Jaaferi ve Naved Jaffery kardeşler tarafından kuşatılmıştı – Ravi’nin kıvrak mizahı ve şovdaki dansçıların gerçek yetenekleri onu gerçek bir başarı hikayesi haline getirdi. Ancak 90’lı yıllarda Ravi Behl, Narsimha, Dalal ve Agni Sakshi gibi gişe rekorları kıran filmlerin bir parçası olmuştu. Başarı artışına rağmen, bir aktör olarak kariyeri hiçbir zaman tam olarak yükselmedi. Bu haftaki Büyük Röportajda, Ravi tüm isabet ve ıskalamalara bakıyor. Ayrıca, kalp kırıklığının onu asla evlenmemeye nasıl zorladığını ve OTT programı The Night Manager ile oyunculuk geri dönüşüne umutlarını nasıl bağladığını da açıklıyor. Okumaya devam etmek…

Gece Yöneticisi, uluslararası bir projeyle ilk buluşmanız değil. Uzun yıllar geriye giderek The Far Pavilions’da Omar Sharif, Christopher Lee ve Shashi Kapoor’un eşi Jennifer Kendall ile birlikte çalıştınız.
Jennifer’la bir sahnem olmadı. Sahnem Omar Sharif, Christopher Lee, Saeed Jaffrey ileydi. Bunlar benim için önemliydi. Christopher Lee, Dracula’ydı. Biz bu adamları izleyerek büyüdük. O dizinin yönetmeni Peter Duffell çok iyiydi. Bir seçmeler için okumuştum, onlar Hindistan’a gelmişlerdi ve öyle oldu ki içlerinde Birleşik Krallık’tan NRI’lar da dahil olmak üzere birçok Hintli aktör vardı. Ne yazık ki, başlangıçta Prens rolünü yapması planlanan aktör için ve neyse ki benim için hastalandı. Bu yüzden birini seçmek zorunda kaldılar ve ben sadece bir okuma yaptım ve anladım. Aslında setlerde Steven Spielberg ile tanışma şansım oldu. Amy Irving de dizide yer aldı ve daha sonra Steven Spielberg ile evlendi. O sırada, kur yapma aşamasında olduklarını düşünüyorum. Indiana Jones ve Temple of Doom için yerleri kontrol etmeye gelmişti. Onunla tanışmak için özel olarak aşağı indi. Amy elimden tuttu ve beni ona götürdü ve ‘Bu Hintli aktörle tanışmalısın’ dedi. Far Pavilions ekibi bile başlangıçta çok gergindi. Teslim edip edemeyeceğim konusunda endişelendiler mi? Ama sonunda çok mutlu oldular ve hepsi benim arkadaşım oldular. Hala o sırada çekmiş olduğumuz Polaroidleri arıyorum. Bir gün onları Instagram’da yayınlayabileceğim.

Morchha (1980) için de rol almanın büyüleyici bir hikayesi var. Bunu paylaşabilir misin?
Ben çocukken, Bruce Lee sahneye çıktı. Eylemin gurusu oldu. Biz ona aşık olduk. Okulda Suresh adında bir adam olduğunu hatırlıyorum, karatede kara kuşak sahibiydi. Çocuklara karate öğretirdi. Naved, Jaaved ve ben aynı okuldaydık ve hepimiz heyecanlı çocuklardık. Karate öğrenelim dedik. Sadece karateyi seviyordum ve neyse ki karatede çok iyiydim. Vuruşlarım, zıplamalarım ve esnekliğim iyiydi. Bu yüzden eğitmen hepimizi geride tutardı ve benimle fazladan zaman geçirirdi. Apartmanımızda Bruce Lee’den esinlenerek nunchakus satın alan bir adam vardı. Para topladığımı ve ondan nunchaku aldığımı hatırlıyorum. Bu sadece bir hobiydi, ama hepsini yapardım. Tam gün, nunchaku ile oynayarak zıplardım. Mithun da ile Suraksha’yı yapan emektar ve çok popüler yönetmen Ravikant Nagaich beni fark etti. O zamanlar babamla (Şam Behl) bir film çekiyordu. Ancak bu proje iflas etti. Bay Nagaich evimize geldiğinde, beni karate filan yaparken izlerdi. Güzel bir gün, birdenbire bir telefon aldık ve anneme ‘Bhabhiji, Ravi hala karate yapıyor, değil mi? Bütün gün aynanın önünde nunchaku koşup duruyor. Bir film yapmakla ilgilenir miydiniz?’ Annem bana sordu ve ben de ‘Tabii ki sorun yok’ dedim. Aynanın karşısında yaparım, kamera önünde de yaparım’ dedi. Çocukken, dikkati rüzgara bırakmak kolaydır. Annemin bir şartı, biraz da oyunculuk yapabilmemdi, ama sadece eğitimim zarar görmediği sürece. Bu ona verdiğim bir söz.

Morchha’da çocuk sanatçı olarak çıkış yaptığınızda ablanız Geeta da oyunculuğa adım atmıştı.
Evet. Ana Tulsi Tere Angan Ki’yi yapmıştı. Sonra Rishi Kapoor ji ile Do Premee yaptı. Ama yanlış hatırlamıyorsam ailemizden oyunculuk yapan ilk erkek benim sanırım. (gülüyor)

Hangisi önce geldi, dövüş sanatları tutkusu mu yoksa dans tutkusu mu? İkisi birbirini nasıl etkiledi?
El eleydi diyebilirim. Yaşadığım bölgeden etkilendim Bandra. Eskiden bu partileri yapardık ve eskiden çok fazla şaka ve dans olurdu. Bir sürü dansçı vardı. Tutkuyu buradan seçtik. Müzik ve dans bizim tutkumuz oldu. Bruce Lee aynı zamanda oldu. Hareket için evde dans ederdik. Michael Jackson sahneye çıktı ve bu benim için yaptı. hayran kaldım Naved, Jaaved ve ben, hepimizin dans tutkusu vardı. Jaaved, John Travolta türünden bir adamdı. Daha çok Michael Jackson gibiydim. Hiç dersimiz veya dans okulumuz olmadı. Evde dans ederdik.

png_20230212_114558_0000

İster aksiyon ister dans olsun, zamanlamaya ihtiyacınız var, zarafete ihtiyacınız var ve esnekliğe ihtiyacınız var. Dövüş sanatları esnekliğimde bana yardımcı oldu. Bir bölme yapmak, yuvarlak bir tekme yapmak. Ayrıca koreografi her iki uygulamada da çok önemlidir. Bir aksiyon sekansı yaparken bile sekansın koreografisini yaparsınız. Yumruk buradan gelecek, engel olacaksın, bir adım geri gideceksin. Ne söylediğimi biliyorsun? Bu yüzden dans ve aksiyonun birçok yönden oldukça benzer olduğunu düşünüyorum. Birinde iyiysen, muhtemelen diğerinde de iyi olacaksın.

Narsimha, Agni Sakshi ve Dalal gibi hitlerden sonra kariyeriniz zirvedeydi. Bir aktör olarak ilerlemeyi ne durdurdu? Boogie Woogie miydi? Gösteri ve prodüksiyon dikkatinizi dağıttı mı?
Çiviyi kafasına vurdun. Sanırım son dikkate değer filmim Agni Sakshi idi. Ancak bahsettiğiniz üç film de gişe rekorları kıran filmlerdi. Tecrübe eksikliği diyebilirsiniz. Daha gençken, o zamanlar nasihat anlamında pek bir şeyimiz yoktu. İnsanlar sana bu tür bir tavsiyede bulunmaya müsait değildi. Ve tabii ki Allah’ın izniyle Boogie Woogie oldu. Elbette. Naved ve ben uzun bir yol kat ediyoruz. Okuldan üniversiteye kadar arkadaştık. Böylece bir gün geldi. Sadece kariyer ki gaadi nikal chuki thi. Naved de evde oturuyordu ona ‘Abi bir şeyler yapalım’ dedim. O zamanlar televizyon yeni geliyordu. Biz de Hindistan’da daha önce yapılmadığı için bir dans gösterisi yapalım fikrine kapıldık. Naved kabul etti ve heyecanlandım ve şovu aldık. Ama prodüksiyon hakkında hiçbir şey bilmiyordum, yine de Boogie Woogie’yi birlikte yapmaya karar verdik. Oyunculuğa çok alışmıştım, yapımın P’sini bilmiyordum. Bir yandan da para kazanalım, diye düşündüm. Güvenlik var. Çünkü o zamanlar ya filmdi ya da hiç. Ama başladıktan sonra, üretimin tam zamanlı bir iş olduğunu anladım. Özellikle öğrendiğimden beri. Bu bir öğrenme eğrisiydi. İş boyunca öğreniyordum ve maksimum zamanımı aldı. Ve yolun bir yerinde, insanlarla tanışmak ve senaryoları dinlemek durdu. Haklısın. Boogie Woogie başladı ve ben tamamen buna kapıldım.

20230212_114651_0000

Boogie Woogie’de Jaaved, Naved ve sizin aranızdaki kimyaya ve dostluğa dönüp nasıl bakıyorsunuz? Grup olarak açık sözlülüğünüz dizinin popülaritesine gerçekten katkıda bulundu.
Naved veya Jaaved bir şey söylerdi ve ben oradan alırdım. Bir şey söylerdim, oradan alırlardı. Bu sadece bizdik. O dünya çok sürükleyici ve çok ilgi çekiciydi. Olağanüstüydü. Çok büyük bir gösteriydi. Aslında, o diziden aldığımız saygınlık benzersiz. Boogie Woogie başıma geldiği için her zaman minnettarım. Bu sadece kariyerimde olan bir geçişti. Birçok kişiye bir platform sağladı. Bizim zamanımızda yeteneklerimizi sergileyecek bir platformumuz yoktu. Boogie Woogie üzerindeki çabalarımız sayesinde bir şans yaratmayı başardık, ki ek ortak adam aake sahne pe gerçekleştirmek kare. Bu büyük bir hizmetti.

Bir sinema ailesinden geliyorsunuz. Baban bir film yapımcısıydı. Prodüksiyonu, film setlerini ve oyuncuları ilk elden görmüşsünüzdür.
Ne yazık ki babam öldüğünde 11 yaşındaydım. Bu yüzden işin o büyüleyici tarafını gerçekten göremedim. Bir sürü sorun yaşıyordu. Ben bir şeylerin farkına varmaya başladığımda o gitmişti.

Babanız vefat ettikten sonra evin erkeği olma ve geçimini sağlama sorumluluğunu üstlendiniz mi? Bu, bir aktör olarak hayatın belirsizliği yerine bir TV programı yapmanın güvenliğini seçme kararınızı etkiledi mi?
Sanki aklımı okuyorsun. Ben sadece rol yapmayı severdim. Ama evet, bu hayatın bir parçasıydı. Aynı zamanda aile içindi. Para kazanmaya başladım ve bu masaya ekmek ve tereyağı getirecekti. 11 yaşımdan beri geçimimi sağlamak için çalışıyorum. İşte bu yüzden bunca yıldan sonra, Boogie Woogie sona erdiğinde, sonraki 10 yıl boyunca hiçbir şey yapmadım. Çocukluğumun olmadığını anladım. Hiçbir şey yapmak istemediğime karar verdim. 10 yıl gibiydi, kış uykusuna yattım. Bir kasımı hareket ettirmek istemedim. Bu yüzden Boogie Woogie’den sonra o büyük ara verdim.

png_20230212_114743_0000

Geçmişte, ilişki durumunuz ve bekar olduğunuz gerçeği hakkında konuşmak için çok tuhaf bir atasözü kullandınız. ‘dhoodh ka jala chaas bhi foonk kar peeta hai‘. Ne yanlış gitti?
Bence hayatında bir kez, gerçekten şanslıysan iki kez aşık olursun. Gerçek aşktan bahsediyorum. Ben de aşıktım ama bazı şeyler yolunda gitmedi. ‘Boogie Woogie’ ve ekrandaki tavrına bakmayın, ben çok duygusal bir adamım ve bu çok canımı yaktı. İçinden çıkmam uzun zaman aldı. Uzun mesafeli bir ilişkiydi ve beni gerçekten korkuttu. Niyetim onurluydu, onun niyeti onurluydu, ama bir yerlerde, her ne sebeple olursa olsun olmadı. O ilişkiden sonra kafam çok karışmıştı. Ya bir sonraki ilişki yürümezse? Böyle düşünülmesi gerekmez ama benim başıma gelen buydu. Majnu gibi olmuştum.

20230212_114836_0000

The Night Manager’da rol almaya nasıl karar verdiniz?
Seni biraz geriye götüreyim. Boogie Boogie ile işimiz bittiğinde 10 yıl geçmişti. Ve ondan önce, oyunculuk yapmadığım yaklaşık 20 yıl olmuştu. Arkadaşlar için küçük roller yaptım, bir web dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldım. Ancak bu, bir aktör olarak tam teşekküllü bir rol gibidir. 20 yıl sonra geri dönüyorum. Çok fazla heyecan vardı. Ve rolü ilk duyduğumda oldukça heyecanlandım çünkü karakteri seviyorum. Karakter çok tatlı ve pürüzsüz. O bir gevezelik gibi, biraz çapkın bir Casanova ve yine de bir beyefendi. Karakter benim için çok heyecan vericiydi.

Gösteri İngilizce olarak da yapıldı. Gösteriyi iki veya üç yıl önce izlemiştim. Ama çok sıkıcıydı. O karakterden ve beyefendinin oyunculuğundan etkilenmek istemediğim için tekrar tekrar bakmak istemedim. İyi bir iş çıkardı ama ben kendi tarzımda oynamak istedim.

Yardımcı yıldızlarınız Anil Kapoor ve Saswata Chatterjee sizin için hosannas söylüyor. Anil Kapoor seni Brando’ya eş tuttu.
Vallahi çok duygulandım. Aditya (Roy Kapur) dahil bu adamların hiçbiri beni oyunculuk yaparken hiç görmedi. 20-30 yıl sonra AK (Anil Kapoor) efendim ile birlikteyim. Herkesin ‘iyi iş çıkarıyorsun’ demesi çok iç açıcı ve dokunaklıydı. Bunu söylerken kızarıyorum. AK efendim gibi büyük bir aktörün sizi oturtup, iyi iş çıkardığınızı söylemesi çok cesaret verici.

Tuzlu biberli saçları ve sakallı bıyığıyla bu görünüşünüz oyuncu seçiminizi ne kadar etkiledi?
büyük rol oynadığını söyleyebilirim. Bu görünümün kredisi, kilitlenmeye gidiyor. Keçi sakalı vardı, çok hafif. Biri karantina sırasında pek çok aşamadan geçti ve bir gün sadece tıraş olmak istemiyorum dedim. büyümesine izin vereceğim. Sonra bir gün biraz kestirdim ve aniden evdeki herkes, kız kardeşim, erkek kardeşim, annem hepsi ‘bu çok iyi görünüyor’ dedi. Oyunculuk yapmaya karar verdiğimde sevgili arkadaşım Mukesh Chhabra ile tanıştım ve ‘Efendim! Gel ve benimle bir kahve iç’. Beni gördüğünde söylediği ilk şey, “Sana katılıyorum ama bana bir iyilik yap” oldu. Bu sakala dokunma. Bu çok farklı bir görünüm. Narsimha, Agni Sakshi, Dalal ve Boogie Woogie’den insanların sizinle ilgili izlenimleri var. Bu görünüm tamamen farklı bir şeyi ortaya çıkarıyor’.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.