Thiruvananthapuram: Vali Arif Muhammed’den birkaç saat sonra Kağan bazı televizyon kanalları tarafından, devam eden Hindu toplantısında bir toplantıdan kendisine Hindu denmesini istediği aktarıldı, Raj Bhavan Cumartesi günü Khan’ın sadece Sir’in sözlerinden alıntı yaptığını açıkladı. Seyit Aligarh Müslüman Üniversitesi’nin kurucusu Ahamed Khan. Raj Bhavan, medyanın iddia ettiği gibi, kimsenin kendisine Hindu olarak hitap etmesini istemediğini söyledi.
Bazı medya kuruluşları ve çevrimiçi yayıncılar, valinin burada Kuzey Amerika’nın Kerala Hinduları (KHNA) tarafından düzenlenen Hindu toplantısında yaptığı konuşmanın bir kısmını yanlış anladı. “Vali, kendisine Arya Samaj tarafından verilen bir resepsiyonda yalnızca Sir Syed Ahamed Khan’ın yaptığı bir konuşmadan alıntı yaptı. Valinin Hindu olarak anılmak istediğini ifade ettiğini söylemek yanlış” dedi.
“Gurdaspur’un Arya Samaj topluluğundan insanlar Sir Syed’e bir resepsiyon verdiğinde, Arya Samajilere ‘Çok teşekkür ederim’ dedi. Beni onurlandırıyorsun. Merkez toplantısında yaptığım hizmetin tanınması ve takdir edilmesi. Ama sana karşı ciddi şikayetim, neden bana Hindu demiyorsun? Hindu’yu dini bir terim olarak görmüyorum. Hindu coğrafi bir terimdir. Hindistan’da doğan herkes, Hindistan’da üretilen yiyeceklerle beslenen herkes, Hindistan nehirlerinden su içen herkes kendisine Hindu deme hakkına sahiptir ve siz de bana Hindu demelisiniz.” Sir Syed Ahamed Khan’dan alıntı yapıyor.
Bu arada sendika bakanı V Muraleedharan, birinin Hindu olduğunu yüksek sesle söylemesi durumunda bir sorun olduğu izlenimini vermek için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi. “Bir komplonun parçasıydı. Kendini entelektüel ilan eden bazı kişilerin Hindu toplantısına katılanları korkutmaya çalışması çok talihsiz bir durum” dedi.
Muraleedharan, yazarlar K Sachithanandan, Asokan Cheruvil ve Prabha Varma’yı toplantıya karşı konuştukları için eleştirdi. “Sanatana dharma” teriminden rahatsız olanlar, ülkeye karşı savaşan köktendinciler adına konuşuyor olmalı” dedi. “Solcu Batı medyası, Hindu dharma hakkında çok yanlış fikirlere sahip. Bazı televizyon programları onları karıştırmaya çalıştı. isyan ülkede” diye ekledi.