Rahul Gandhi: Benim bir evim yok, diyor Rahul Gandhi; BJP kazıyor | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Rahul Gandhi: Benim bir evim yok, diyor Rahul Gandhi; BJP kazıyor | Hindistan HaberleriNAVA RAIPUR: Kongre lider Rahul Gandhi Pazar günü hiç evi olmadığını söyledi ve bu deneyimin Bharat Jodo’sunu “değiştirmesine” yardımcı olduğunu kaydetti. yatra ve insanlarla bağlantı kurun. Chhattisgarh’daki Nava Raipur’daki Kongre genel kurulunda konuşan Gandhi, Yatra’ya katılan herkesin eve geldiklerini hissetmesini istediğini söyledi.
1977’de ailesi hükümet konutlarından ayrılmaya hazırlanırken olayı hatırladı.
“Evde garip bir hava vardı. Anneme gittim ve ne olduğunu sordum. Annem evden çıkacağımızı söyledi.
“O zamana kadar orayı bizim evimiz sanıyordum. Ben de anneme neden evimizden ayrıldığımızı sordum. Sonra annem bana ilk kez buranın bizim evimiz değil, devletin ve bizim orayı terk etmemiz gerektiğini söyledi. Şimdi,” dedi Kongre lideri.
Rahul Gandhi, annesi Sonia Gandhi’ye bundan sonra nereye gideceklerini sorduğunu söyledi. Annem ‘Nahi maloom’ (bilmiyorum) dedi. Geri götürüldüm. Orayı bizim evimiz sanıyordum.
“52 yıl ve hala bir evim yok. Aile evimiz Allahabad’da ve orası da bizim değil. 12, Tughaq Lane’de yaşıyorum ama orası benim evim değil” dedi.
Gandhi daha sonra geçen yıl 7 Eylül’de Kanyakumari’de başlatılan, 12 eyalet ve iki Birlik Bölgesini kateden ve Ocak sonunda Keşmir’de sona eren Yatra’sından bahsetti.
“Kanyakumari’den taşındığımda sorumluluğumun ne olduğunu kendime sordum… Aklıma bir fikir geldi… İnsanlarıma etrafımdaki bu 20-25 fitlik alanın önümüzdeki dört ay boyunca benim evim olacağını söyledim. Bu ev benimle birlikte taşınacak.
“Zengin, fakir, yaşlı, genç, hangi dinden, hangi devletten olursa olsun, yurt dışından ve hatta hayvan olsun buraya kim gelirse gelsin… Evine dönmüş gibi hissetsin… ve çıkarken de kendini evinde gibi hissetsin.” Gandhi, “Bunu yaptığım gün Yatra değişti” dedi.
Ancak BJP, Gandhi’ye bir tokat attı ve sözlerinin, “güç olmadan sorumluluktan” hoşlanan Gandhi ailesindeki “yetki duygusunu” gösterdiğini söyledi.
BJP sözcüsü Sambit Patra gazetecilere verdiği demeçte, “Rahul ji, kullandığı tüm evlerin ve arabaların kendisine ait olduğunu düşünürdü. Eğer hükümetin evinin sizin eviniz olduğunu düşünüyorsanız, bizi kim tahliye edebilir – buna yetki duygusu denir.” .
Gandhi’nin Yatra’sını ancak şimdi üstlendiğini, ancak BJP’nin iki başbakanının hayatlarını ülkeyi baştan başa dolaşarak ve onu “pracharak” olarak öğrenerek geçirdiğini söyledi.
Patra, “52 yaşından sonra, sorumluluğunun ne olması gerektiğini düşünüyor … Kongre başkanlığından vazgeçtikten sonra … Sizin ve Gandhi ailesinin sloganı tektir – sorumsuz güç,” dedi Patra.
Mallikarjun Kharge’nin Kongre başkanı olduğunu, ancak tüm parti genel kurulunun Gandhi ailesinin üyelerine odaklandığını söyledi.Kol saati Kongrenin 85. genel kurulu: Kongre lideri Rahul Gandhi’nin tam konuşması

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.