THIRUVANANTHAPURAM: Belgesel Projesi ‘Prachodanathinte Pravachakar‘ (Peygamberler İlham), Kerala Eyalet Kitap Ayracı tarafından Kültür İşleri Departmanı ile işbirliği içinde Üniversite Koleji’nde fotoğrafçılıkla uğraşmak, eski ve yeni arasında köprü kuran yararlı bir deneyim olduğunu kanıtladı.
Öğrencileri, ustaca öğretim yöntemleri ve önde gelen öğretmenlerin uzmanlıkları hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan belgesel çekimleri, eyalet genelindeki çeşitli eğitim kurumlarında devam edecek.
Ekonomist ve akademisyen MA Oommen ‘iktisat nedir’ sorusunu sorduğunda, halk bunun disiplinin temel direklerini anlamak için bir pencere açacağının farkında değildi. Sınıfı takdim ederken, “İktisat entelektüel zevk için değildir, sıradan insanın sorunlarını anlamaya hizmet eder,” dedi.
“Oommen Sir kadar deneyimli biriyle çalışmak gerçekten de mevcut eğitim sistemindeki boşlukları fark etmemizi sağladı. Yeni tarzları ve formatları eğitim çerçevemize entegre etmeye devam etsek bile, genellikle öğrenmenin özünü unutuyoruz. 91 yaşındaki Bay Oomen’in bu alandaki en son gelişmeleri nasıl takip ettiğine şaşırdım. University College’da BA Ekonomi son sınıf öğrencisi olan Abhishek R Pillai, belgeselin öğretmenler ve Devlet Yüksek Öğrenim Bakanlığı yetkilileri için sistemde bilinçli değişiklikler yapmaları için çalışma materyali olarak hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.
Farklı yaşam kesimlerinden insanlar, ‘öğrenci’ kalabalığının bir parçasıydı. Belgesel ayrıca P gibi önemli şahsiyetlere de yer verecek. Madhusoodhanan NairGeorge Onakkoor, Sachidanandan, aktör ve seslendirme sanatçısı Aliyar ve diğerleri.
“Bu girişimi, çoğumuz için ilham kaynağı olan tanınmış profesörlerin öğretim tarzını anlamak için gelecek nesillere sosyal bir taahhüt olarak aldık. Bu proje fikri, ONV Kurulum ve B Rajeevan gibi şahsiyetlerin öğrencisi olarak kendi deneyimlerimden ve gelecek nesillerin asla böyle bir yeteneğe maruz kalmayacağını fark etmemden geldi. Belgesel, akademik amaçlar için eyaletteki tüm büyük üniversitelere, kolejlere ve kütüphanelere sunulacak” dedi.