Pongala: Pongala, şehrin her yerinde tam bir dini şevkle kutlandı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

Thiruvananthapuram: Salı günü binlerce kadının sunduğu gibi sokaklara ve ara sokaklara birkaç sıra tuğla ocak yayıldı Pongala Salı günü Attukal Devi’ye.
2020 ve 2021’de Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle evlere kapatılan adanmışlar, pongala sunmak için en iyi noktaları işgal ederek akın akın geldi.
Attukal Bhagavathy Tapınağı’nın arazisi dışında, Pongala, bölgesel sivil toplum grupları, topluluklar ve hükümet sektörlerinin yardımıyla şehirdeki tüm büyük tapınaklara yerleştirildi.
“Erken yaşlardan beri Pongala’yı öneriyorum. Genellikle Attukal Tapınağı’na gideriz. Ancak bu sefer kalabalığı tahmin ederek Sree Elamkavil Devi Tapınağı’nda Pongala’yı sunmayı seçtim,” dedi 70 yaşındaki Ratnamma. Ne duman ne de sıcak, kadınları tanrıçaya saygılarını sunmak için başka bölgelerden seyahat etmekten caydırmadı.
“Buradaki dördüncü yılım. Attukal Amma’nın ateşli takipçileri olarak, Palakkad’dan 21 kişilik güçlü kadın grubumuz gezimiz için her şeyi önceden hazırladı ve Pazar sabahı geldi. Her şeyin yolunda gitmesinden çok mutluyuz” dedi Pushpalatha.
“Annemi ve babamı da kaybettim ve artık ‘aile’ diyebileceğim kimse olmadan bu dünyada yapayalnızım. Bugün Pongala’yı sunmak için buradayım çünkü bundan sonra tanrıçanın benimle ilgileneceğine ve yoluma rehberlik edeceğine inanıyorum” dedi. Venpalavattom Sree Bhagavathy Tapınağı.
bal arısı Sree Maha Ganapathy Tapınağı Tıp Koleji’nde 3.000’den fazla kadın, merkez otobüs istasyonuna ve yakındaki TRIDA alışveriş kompleksine kadar uzanan uzun şenlik ateşleri ile pongala sundu.
Pongala’nın burada kadınlara sunduğu tüm olanakları sağlamanın yanı sıra, şehir şirketi, tapınak vakfı ve Tıp Fakültesi Autorickshaw Refah Derneği, Trivandrum Tıp Fakültesi’nde hastalara ve görgü tanıklarına yiyecek dağıtılmasını da ayarladı.
Dernek başkanı Sajan M.