Pettah: Şikayete yanıt vermeyen iki memur görevden alındı | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

THIRUVANANTHAPURAM: İki polis petta Polis karakolu, saldırı konusunda uyarılmalarına rağmen dava açmadıkları ortaya çıkınca görevi ihmalden açığa alındı. DCP V Ajith Polis memurlarının haber verildikten sonra olay yerine geldiklerini ancak gerekli yasal işlemi yapmadıklarını söyledi.
49 yaşındaki kadının ifadesine göre olay, 13 Mart günü saat 23.00-23.30 saatleri arasında devlet hastanesi kavşağına scooter’ıyla ilaç almaya gittiği sırada meydana geldi. Para getirmeyi unuttuğunu anlayınca yakınlarda U dönüşü yaptı. Moolavila kasesi Takip edilmek isterse eve dönmek için Pattoor’un yanından karşıya geçiyordu.
“Aracını benimkinin yanında durduran bir adamı bulmak için scooter’ı hemen durdurdum. Hızlıca tekrar başladım ama yolumu kapatmayı başardı. Otuzlu yaşlarının başında görünen kasklı adam yanıma yaklaştı ve uygunsuz bir şekilde bana dokundu. Onu itmeye çalıştığımda şiddetli davrandı ve bana saldırdı. Saçımdan tuttu ve yüzümün sol tarafını yakındaki bir taş duvara sürttü. Yüzümdeki çizikler ve duvara gelen darbelerden dolayı bulanık görüşle yardım için çığlık attım. Birkaç taş atarak sırtına vurmayı başardım ve olay yerinden kaçtı” diye hatırlıyor.
Bir şekilde evine dönmeyi başaran kurtulan, daha sonra kızı tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumun farkında olan Pettah polisi herhangi bir yardım teklif etmediğini söyledi.
“Kızım yaralı yüzümü görünce şok oldu ve yardım için Pettah Polis Karakolunu aradı. Aramaya katılan memur, bir dizi yardımcı olmayan soru sordu ve olaya sadece iki kadının karıştığını bildirmesine rağmen, talep edildiğinde ambulans göndermeyi reddetti. Biz hastanedeyken bir görevli kızımı aradı ve karakola gelip tutanak tutmasını istedi. şikayet. Yaralarım olduğu ve dinlenmeye ihtiyacım olduğu için beni yalnız bırakıp gidemezdi” dedi.
Polisten üç gün boyunca haber alınamamasının ardından, kadın Komiser’e şikayette bulundu. Daha sonra, bir SI ve iki polis memuru, ifadesini kaydetmek için evine geldi.
“Beni en çok yaralayan, suçun üç tanığının – yakınlardaki bir bilgisayar merkezindeki güvenlik görevlisi ve olay mahallinin karşısındaki bir evde kalan iki kadının – olayı bildirdikten sonra bile beni kurtarmayı reddetmeleri. . görmüştü. Büyüdüğüm yerde bunun başıma geldiğini düşünmek korkutucu. Toplumumuz ve güvenlik sistemlerimiz bir kez daha kadınların güvenliğini sağlayamadı” dedi.