Pakistan, deprem yardımı olarak yeniden paketlenmiş Türk sel yardımını gönderdi

MusicMiss

New member
Pakistan, deprem yardımı olarak yeniden paketlenmiş Türk sel yardımını gönderdiYENİ DELHİ: Pakistan, son depremden sonra Türkiye’ye gönderdiği yardım malzemesi nedeniyle büyük bir uluslararası utançla karşı karşıya.
Bir rapora göre Pakistan’ın gönderdiği malzemeler, geçen yılki yıkıcı sel felaketinden sonra Türkiye’den aldığı malzemelerin aynısı. Vahiy, Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif’in Türkiye ziyaretinden ve her türlü yardım güvencesinden birkaç gün sonra geldi.
Kıdemli Pakistanlı gazeteci Shahid Masood, şok edici ifşayı bir Pakistan kanalındaki ‘canlı’ bir TV tartışmasında yaptı.

İstenmeyen çeşitli düğün hediyelerine ne olduğu gibi görünüyor https://t.co/5ECe7Wb78T

— Sanjeev Sanyal (@sanjeevsanyal) 1676716302000
“Malzemeler Türkiye’ye Sind’den ulaştı. Hatta ‘Sindh Hükümeti’ ve ‘Pakistan Hükümeti’ etiketlerini bile taşıyorlardı. Açıldığında bunların Türkiye’nin selden sonra sevgi göstergesi olarak gönderdiği paketlerin aynısı olduğu ortaya çıktı. Aynı paketler yeniden paketlenip yardım amacıyla gönderilmişti.”
Vahiy, Mesud’la sohbet eden kadın çapayı şaşkına çevirir ve onu şaşkına çevirir. Birkaç saniye sonra “Bu çok utanç verici” diyerek sessizliği bozuyor.
Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif Perşembe günü Ankara’ya geldi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “kararlı destek” sözü verdi. Başlangıçta 8 Şubat’ta Türkiye’ye ulaşması planlanıyordu, ancak Türk liderlerin yardım ve kurtarma çalışmalarına girişmesi sonrasında ziyaretini ertelemesi istendi.

Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı @RTErdogan ile yaptığım görüşmede kendisine halk adına taziyelerimi ilettim… https://t.co/MlovnPCDH7

— Şehbaz Şerif (@CMShehbaz) 1676563719000
Çoğunluğu Müslüman olan Pakistan ve Türkiye samimi ilişkilere sahiptir. Her ikisi de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesidir ve çoğu zaman çeşitli uluslararası konularda birbirlerini desteklerken görülürler.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.