Orman Departmanından düşük fiyata Kppl kaynağı akasya hamuru odun | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member


Thiruvananthapuram: Orman departmanı, krizden etkilenen Kerala Paper Products Limited’e (KPPL) çok düşük bir fiyata Palode ve Paruthippally sıradağlarındaki 120 hektarlık orman arazisinden 24.000 ton akasya küspesi ağacı verdi. Piyasa fiyatı 2.500 Rs ile 3.500 Rs arasında olduğunda, bir ton verilir. KPPL 500 tl fiyatla.
Ağırlığı 50.000 tondan fazla olan üç binden fazla akasya ağacının orman ekosistemini olumsuz etkilediğinin tespit edilmesi üzerine kesme kararı alındı. Departman, Aralık ayında ağaçları kesmeye başlamıştı; şimdiye kadar ağaçların yaklaşık %70’i kesildi.
Bundan sonra departman, odun hamurunu ton başına 500 Rs’ye satmak için KPPL ile bir anlaşma yaptı. Departman, gerçek piyasa oranı fiyatı 8 crore Rs’yi aştığında KPPL’den gelen anlaşmadan 1.2 Rs alacak.
“KPPL devlet tarafından yönetilen bir kurum olduğundan, bakanlık krizden harap olmuş KPPL’yi desteklemek için onu en düşük fiyata satma kararı aldı. Bu oranda sadece 24.000 ton vereceğiz ve daha sonra departman, kalan odun miktarı satılırken fiyatı gözden geçirecek” dedi.
Departman şimdi KPPL’ye kağıt hamuru için yumuşak akasya ağacı veriyor, ancak sert türler daha sonraki bir aşamada müzayede yoluyla satılacak. Bir orman bekçisi, “25 cm ile 75 cm arasında daha kısa olan akasya ağaçları hamur odunu için kullanılacak, ancak daha büyük olanlar daha sert ağaç haline geldikçe mobilya yapımında kullanılacak” dedi.
Mylamoodu, Bharathanoor, Bonakkadu, Vithura, Chennanpara, Peppara, Anappara, Elimala, Chonampara, Pachakkad ve Kaithakkal bölgelerinde ağaç kesimi hızla gerçekleşiyor. Departman ayrıca kesilen ağaçları yaban kriko (anjili), jackfruit ağacı, Maruthu, Kumbil, Chembakam vb. yerli bitkilerle değiştirmeyi planlıyor.
Bu alanlardaki akasya ağaçları daha önce Staatsbosbeheer tarafından dikilmişti. Ancak katlanarak büyüdüler ve oradaki doğal yaşam alanını yok ettiler. Yeterli çim, sazlık ve diğer bitkilerin olmaması, vahşi hayvanları yemek için insan yaşam alanlarına taşınmaya zorladı. Orman korucuları, sonuç olarak, vahşi yaşam saldırılarının yaygınlaştığını ve insanların büyük tarımsal kayıplara uğradığını söyledi.
Köylüler ayrıca bölgedeki astımlılardaki artışın da akasya bitkileriyle ilgili olduğundan şikayet ettiler.
Akasya ağaçları çok fazla su çeker ve bölgede ciddi bir içme suyu sıkıntısına neden olur. Bir orman korucusu, “Bu ağaçlar tamamen kesildikten sonra yerli ağaçları dikmeye başlayacağız” dedi.