Nadaprabhu Kempegowda: Bengaluru’nun kurucusu hakkında bilmeniz gereken her şey | Bengaluru Haberleri

MusicMiss

New member
Nadaprabhu Kempegowda: Bengaluru’nun kurucusu hakkında bilmeniz gereken her şey | Bengaluru HaberleriNadaprabhu Hiriya KempegowdaKempegowda olarak da bilinen Vijayanagara İmparatorluğu’nun bir reisiydi. O da 16. yüzyılda Bengaluru kurucusu olarak bilinir.
Morasu Gowda soyunun soyundan gelen Kempegowda, zamanının en eğitimli ve başarılı yöneticilerinden biri olarak kabul edilir.
Okumak: 108 metrelik Kempegowda heykelinin yapımı
Eldeki kayıtlara göre, Kempegowda, çocukluğundan beri Hesaraghatta yakınlarındaki bir köy olan Aivarukandapura’daki (Aigondapura) bir gurukula’da liderlik becerileri sergiledi.


Kempegowda, 1513’te babasından şefliği devraldı.
Bengaluru fikri
Kempegowda’nın bir şehir inşa etme fikrini bakanı Veeranna ve danışmanı Gidde Gowda ile Shivanasamudra’ya (Hesaraghatta yakınlarında) yaptığı bir av seferi sırasında aldığı söyleniyor.
Kempegowda’nın ilk planlarına göre, şehirde yaşamak için bir kale, bir kanton, tanklar (su rezervuarları), tapınaklar ve her türlü ticaret ve meslekten insan bulunmalıdır. Bangalore-Pune karayolu üzerinde Bangalore’den 48 kilometre uzaklıktaki Sivaganga prensliğini fethetti.

Kempegowda1


Vijayanagar imparatoru Achyutharaya’dan izin aldıktan sonra, MS 1537’de Bangalore Kalesi ve kasabasını inşa etti ve başkentini Yelahanka’dan yeni Bengaluru Pete’e kaydırdı.
Sosyal reformlar
Kempegowda, Morasu Vokkaligas’ın önemli bir geleneği olan “Bandi Devaru” sırasında evlenmemiş kadınların sol elinin son iki parmağının kesilmesi geleneğini yasakladığı için kredilendirildi. Kannadaca konuşan bir topluluktan gelmesine rağmen, çok dilliydi ve Telugu’da bir yakshagana oyunu olan Gangagaurivilasa’yı yazdı.
16. yüzyılın ortalarında, komşu Palegar’ın şikayeti üzerine Kempegowda hapse atıldı ve topraklarına imparator tarafından el konuldu. Daha sonra beş yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.
Yaklaşık 56 yıl hüküm sürdükten sonra 1569’da öldü.
Kempegowda’nın metal bir heykeli ölümünden sonra 1609’da Shivagange’deki Gangadhareshwara tapınağına yerleştirildi.
Bengaluru’nun kurucu mimarının mamut heykeli bugün Başbakan tarafından açılacak. Dünya Rekorlar Kitabı’na göre, bir şehrin kurucusunun ilk ve en uzun bronz heykeli. Heykel 108 fit yüksekliğinde ve 4 ton ağırlığında bir kılıçla duruyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.