T’PURAM: KPCC liderliğinin, parti milletvekillerine yaptığı şov duyurularıyla ilgili bir sorunu var K mürleedharan ve MK Raghavan. Cevap vermemeye karar verdiklerinde bile Kerala’dan bir grup milletvekili toplandı. AICC Genel sekreter KC Venugopal ve KPCC başkanını bu bildirileri yayınladığı için protesto etti.
Muraleedharan daha sonra parti bir mesaj göndererek kendisine hakaret ettiği için hiçbir seçime katılmayacağını açıklayarak devlet liderliğini kötüledi. Milletvekilleri, AICC bir açıklama isterse, bir cevap vereceklerine karar verdiler. KPCC liderliğine karşı büyüyen huzursuzluğun ortasında, kıdemli lider Ramesh Chennithala, gösterinin duyurularının partide tartışılmadığını ve onlardan haberi olmadığını söyledi. UDF Derleyici MM. Hasan benzer bir görüşü yineledi ve devlet liderliğini eleştirdi. Chennithala, “Her ikisi de milletvekili ve AICC üyesi. Bu nedenle onlara yalnızca AICC mesaj gönderebilir.”
Üzgün bir Muraleedharan, “Parti benim hizmetlerime ihtiyacı olup olmadığına karar versin. Başkalarını susturmaya çalışanlar sonuçlarına katlanacak. Seçimlere itiraz etmekle ilgilenmiyorum. Bunu zaten parti çalışanlarımıza ilettim.”
KPCC şefi raporu vermeden önce benimle konuşmalıydı. Yapılmadı. AICC bir açıklama isterse, bizzat AICC başkanıyla görüşeceğim ve açıklayacağım. Bu mesajın amacı beni gücendirmekti, diye ekledi.
Aralarında Benny Behanan, Hibi Eden, MK Raghavan, K Muraleedharan, Anto Antony ve Dean Kuriakose’nin de bulunduğu bir grup milletvekili, KPCC başkanına karşı protestolarını kaydetmek için AICC Venugopal ile bir araya geldi. Her iki milletvekilinin de parti içindeki tüm gruplardan destek alması KPCC liderliği için sorunlara neden oldu. Tüm üst düzey liderler, özellikle parti gelecek yılki Lok Sabha seçimlerine hazırlanırken, KPCC başkanının aceleci davranmaması gerektiğine inanıyor. KPCC başkanının AICC üyelerinden açıklama istemeye yetkili olmadığı yönünde de bir görüş var.