Lok Ayukta: ‘lok Ayukta, Cmdrf davasındaki kararı erteledi’ | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member

Thiruvananthapuram: KPCC Başkanı K Sudhakaran karşı çıktı Lok Ayukta Başbakan’ın kendisinin suçlandığı Başbakanlık Acil Yardım Fonu’ndan (CMDRF) fonların zimmete geçirilmesi konusunda karar vermediği için.
“18 Mart’ta Lok Ayukta’nın davadaki duruşmayı tamamlamasının üzerinden bir yıl geçecek. Ancak Lok Ayukta henüz kararı açıklamaya hazır değil. Sudkaran, “Bu, Yüksek Mahkeme’nin davanın görülmesinin tamamlanmasından sonraki altı ay içinde bir karar verilmesi gerektiğine ilişkin yönergesinin açık bir ihlalidir.” dedi.
Komşu Karnataka’daki Lok Ayukta, iktidar partisi MLA’nın evine baskın düzenleyip milyonlarca rupi yolsuzluk parasına el koyduğunda, Kerala’daki aynı teşkilatın dişsiz bir varlık haline geldiğini söyledi. “Hükümet Lok Ayukta’nın yetkilerini zayıflatmış olsa da valinin iznine ihtiyacı var. Ancak vali bile bu konuda nihai bir karar vermeye hazır değil” dedi. CMDRF’nin olayda ölen bir polis memurunun ailesine para sağlamak için kullanıldığını söyledi. kaza Kodiyeri Balakrishnan’ın (Rs 20 lakh) pilot aracını içeren, kredi anlaşması için Chengannur MLA’sı olan merhum KK Ramachandran’ın ailesine 9 lakh Rs ve NCP lideri merhum Uzhavur’un ailesine 25 lakh Rs verildi. Vijayan.
KPCC başkanı, CMDRF’nin doğal afetler veya bu tür felaketler nedeniyle geçim kaynaklarını kaybedenlere veya tedavi amaçlı mali yardım sağlamayı amaçladığında, LDF hükümetinin bu fonu arkadaşlarına ve akrabalarına yardım etmek için kullandığını söyledi.
Sudkaran, “Lok Ayukta, CMDRF’nin fonunun kötüye kullanıldığını fark etmesine rağmen, bu konuda henüz bir açıklama yapmamaları garip,” diye ekledi.