Kral Charles kirtanda sangata, gurdwarada langara katıldı

MusicMiss

New member
Kral Charles kirtanda sangata, gurdwarada langara katıldıLONDRA: Kral Charles’ın Luton’da yeni inşa edilmiş bir gurdwara ziyareti, tarihi ve son derece önemli olarak karşılandı, çünkü ilk kez bir İngiliz devlet başkanı yere oturmuş ve Luton’dan bir ilahi dinlemişti. Guru Granth Sahib. Aynı zamanda ilk kez bir İngiliz devlet başkanı içeri girip canlı kirtan çalarak ayrıldı.
“Prensken yere oturmuş olabilir ama bir devlet başkanının oturması çok farklı. Sih inancına daha saygılı olamazdı” dedi. Sangat aynı zamanda teğmen yardımcısı olan BedfordshireGuru Nanak Gurdwara Luton’da Kral’ın ziyaretine ev sahipliği yapan kişi.
“Rahmetli Kraliçe, birçok ziyaretinde gurdwaralara her zaman saygılıydı, ancak bildiğim kadarıyla, uzun saltanatı boyunca asla yere oturmadı. Burada, tüm kraliyet seyahat programı benzersizdi. Kral bir dini ayinine girdi ve Guru Granth Sahib okunurken oturup dinledi ve kirtan çalarken oradan ayrıldı. Bu tarihi ve bir ilk. İçeride olduğu süre boyunca ona farklı davranılmadı ve sadece Kral içeri girdi diye ayin duraklatılmadı. Yaptığımız hiçbir şeye ara vermemizi istemedi” dedi.
Bir ramaal giymiş olan Kral, cemaati ve kutsal kitabı kabul etmek için Sat Sri Akal el hareketini kullandı. Randhawa, “Bir kralın İngiltere Kilisesi olmayan bir yerde dua etmek için oturması benim için şaşırtıcı ve son derece önemli” dedi.
Luton’daki Guru Nanak Gurudwara, amaca yönelik olarak inşa edilmiş mevcut binasını topluluk bağışlarıyla Aralık 2021’de açtı. Daha önce aynı sitedeki eski bir okul binasında faaliyet göstermişti. “İnancımıza içtenlikle saygılıydı ve insanlar, devlet başkanının Darbar Sahib’de 500 kişiyle birlikte yerde oturması nedeniyle son derece alçakgönüllüydü. İnsanlara, farklı inançlardan şefkatli ve empatik olduğu konusunda güven verdi. ”
Kral gurudwara’da bir saat geçirdi ve burada langar servis eden ve yiyen kadın ve erkeklerle tanıştı. Luton Çorbası Sih her inançtan ve etnik kökenden insanı besleyen mutfak, şimdi sağlık kliniğine dönüşen pop-up Covid kliniğini işleten doktorlar ve Punjabi ve farklı müzik enstrümanlarını öğrenen Sih çocuklar. Ziyaret anısına plaket de takdim etti.
“Farklı gönüllü projelerle tanışmak istedi ve onlara o kadar yoğun ilgi gösterdi ki hepsi gerçekten çok sevindiriciydi. Öğle yemeği vakti geldi ve langar yiyen bir grup insanla karşılaştı ve uğrayıp ‘Merhaba: Umarım öğle yemeğinizi rahatsız etmiyorum’ dedi. Çocukların çaldıkları enstrümanlara büyük ilgi gösterdi ve onlardan bir tane çalmalarını istedi. Onun gerçekten alçakgönüllü olduğunu düşündüm. hakkında pek çok soru sordu. Sihi. Randhawa, tüm topluluk projeleriyle ve insanlara yardım etmeye neden bu kadar hevesli olduğumuzla gerçekten ilgilendi ve ben de Sih inancının ilkelerini açıkladım,” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.