T’PURAM: Eyalet hükümeti, çocuk haklarıyla ilgili eyalet komisyonunun, cinsiyeti ne olursa olsun tüm eğitimcilere öğretmen olarak hitap edilmesi gerektiği yönündeki son tavsiyesini muhtemelen reddedecek; ne Bay ne de Bayan. Bunu ima ediyorum Sayın Milli Eğitim Bakanı V Sivankutty komisyondan böyle bir emrin varlığını bile sorguladı.
Komisyonun, öğrencilerin öğretmenlerine hitap ederken kullandıkları saygı ifadelerinin toplumsal cinsiyet açısından tarafsızlığını sağlamaya yönelik kararına ne yanıt verdiği sorulduğunda, Sivankutty departmanının böyle bir emir almadığını söyledi. Hatta komite başkanının kendisinin komite tarafından böyle bir emir verilmediğini açıklığa kavuşturduğunu iddia etti.
Sivankutty medyaya, “Komite başkanının kendisi böyle bir kararın alınmadığını açıkladığı için bu konuda yorum yapmama gerek yok. Böyle bir karar varsa, ciddi tartışma ve istişarelerden sonra alınmalıdır.”
Bu arada komite başkanı KV Manoj Kumar, TOI’ye emrin gerçekten de komite tarafından verildiğini ve ancak komitenin görüşü alındıktan sonra verildiğini söyledi. genel eğitim bölümü. Bakanlık, komiteye sunduğu bildiride, saygı ifadelerinin cinsiyet ayrımı gözetmeyen “öğretmen” kelimesiyle değiştirilmesi gerektiği iddiasını desteklemişti.
Manoj Kumar, “Modern toplum giderek daha fazla cinsiyet açısından tarafsız hale geldikçe, Bay ve Bayan gibi cinsiyete özgü kelimeler sınıflarda kullanılmamalıdır.” transseksüel Ancak komisyonun görevi tavsiye niteliğindedir, uygulaması tamamen hükümete aittir” dedi.
Yakın geçmişte, eyalet hükümeti çeşitli durumlarda okullarda toplumsal cinsiyet açısından tarafsız girişimlerin kurulmasına ilişkin çeşitli kurumların neredeyse tüm tavsiyelerini bir kenara atmak zorunda kaldı. Bazı dini örgütler ve siyasi partilerin protestolarının ardından hükümet, okullarda cinsiyet ayrımı gözetmeyen üniformalar için zorlama veya tüm cinsiyete dayalı okulları karma eğitim veren okullara dönüştürme planları olmadığını tekrar tekrar belirtmek zorunda kaldı.