Karnatakalı Kadın Kürtaj Hapı Aldıktan Sonra Öldü, Doktorlar Tezgahüstü İlaçlardan Endişeli | Bangalore haberleri

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
BENGALURU: 33 yaşında bir kadın. Yeni Mico formatıDoğum yaptıktan 11 ay sonra hamile kalamadığından endişelenen Begur, kocasının hastaneye gitmeleri yönündeki yalvarışlarını görmezden gelerek Pazartesi günü kürtaj hapı almayı seçti. Ağır kanlar içinde kalan kadın kararından sapmadı, ancak Salı sabahı bilincini kaybedip hastaneye kaldırıldığında artık çok geçti: öldüğü açıklandı.
Şehirdeki doktorlar reçetesiz (OTC) kürtaj haplarının yeniden ortaya çıkmasından endişe duyuyorlar, ancak hamileliğin düşürülmesi uzman bakımı altında yapılmalıdır.
Uyuşturucu müfettişi Bhagoji T Khanapure, bir jinekolog reçetesi olmadan kürtaj haplarının verilmemesi gerektiğini ve kaç eczanenin bunu ihlal ettiğini kontrol etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. TOI ile konuşan jinekologlar, hastaların reçetesiz ilaçları kullandıktan sonra kendilerine geldiklerini ve uygun gözetim olmadan alındığında yan etkiler konusunda insanları uyardıklarını söylediler.
doktor Kavitha Kovikıdemli danışman – Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aster Women ve Çocuklar BangaloreSadece son bir hafta içinde bu tür 3 vakayla karşılaşan Ali, “Hastalar kanama ya da çok ağrı olduğunda geliyorlar ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ultrason çektirmek gerekiyor ve ancak ondan sonra ilaç verilebiliyor. çiftlerin hamilelik zaten iptal olduğu için bunu gereksiz bir masraf olarak gördükleri durumlardır.”
Dr. Nayana Kumari S Kadambakonsültan jinekolog, SPARSH Hastanesi.
Doktorlar anlayışlı olmazsa, kürtaj isteyenlerin ertelendiğini ve kendi kendine ilaç vermeyi tercih ederek başka birine yaklaşma konusunda isteksiz davrandığını kabul etti. “Zihinsel ve fiziksel iz bırakmadan daha güvenli bir kürtaj sağlamak için doktorların da empatik olması ve konuyu hassas bir şekilde ele alması gerekiyor.” çözüm. reçete almak için. .
Doktorlar, önce rahim içinde veya dışında iki yönü – hamileliğin kaç yaşında ve nerede olduğunu – bilmek için bir ultrason yapıldığını söylediler. İkincisi önemlidir, çünkü gebelik ektopik veya rahim dışındaysa, yırtılmaya ve hatta ölüme neden olabilir, diye ekledi.
doktor Nirmala Chandrasekar, BGS Gleneagles Global Hastanesi’nde konsültan obstetrik jinekoloji ve jinekolojik onkoloji, kanamanın minimum düzeyde olmasını sağlamak için ilaçların izlenmesi gerektiğini vurguladı. Hastanın pıhtılaşması, şiddetli karın ağrısı, baş dönmesi ve halsizlik varsa hastaneye gitmesini rica ediyoruz” dedi.