Thiruvananthapuram: LDF hükümetinin iddialı planlarının uygulanması için merkez olan K-DISC Kerala Bilgi Ekonomisi Misyonu İşsiz gençlere en az 20 bin istihdam yaratmak amacıyla kurulan (KKEM), Türkiye ile anlaşma imzalamaya hazır. ingiliz Konseyi Potansiyel iş arayanların İngilizce dil becerileri kazanmaları için British Council’ın ticari kolu olan EnglishScore Ltd.
DutchScore, sertifika başına 1 ABD Doları talep edecek ve KKEM, dört yıl içinde yaklaşık 10 crore Rs maliyetle 10 lakh sertifikası bekliyor. Eyalet hükümeti, K-DISC’nin teklifini idari olarak onayladı.
İlk Pinarayi Vijayan hükümetinin sonunda dönemin Maliye Bakanı tarafından kurulan KKEM TM Thomas Isaac, Isaac’in bütçesinde iddia ettiği gibi ritmi ve hızı bulmakta zorlanır. Ancak K-DISC, potansiyel çalışanları açık pozisyonlar ve eğitim programları ile buluşturmaya çalıştığı bir dijital iş gücü yönetim sistemi kurmuştur. Ortak çabaların ardından, yaklaşık 3.000 işverenin yer aldığı web portalına 12,4 bin kişi kaydoldu.
İngiltere konseyi ile bir anlaşma imzalamak için idari yaptırımlar uygulayan bir hükümet kararında, K-DISC’nin İngilizce yeterliliğinin adayın uluslararası iş piyasasındaki profillerini iyileştirmek için temel bir gereklilik olduğu iddiasının dikkate alındığı belirtildi.
EnglishScore Ltd’den alınan teklife göre, Knowledge Mission’ın dijital iş gücü yönetim sistemine dört yıl boyunca kayıtlı adaylara, sertifika başına taban fiyat olarak 1 ABD Doları tutarında “agresif” indirimli bir oranda ve koşullu olarak artan bir taban çizgisiyle 10 lakh sertifikası verilecek. Taahhüt edilen yıllık hedef hacim planına uyulmaması durumunda yıllık 0,33 ABD doları oranında sertifika başına maliyet. K-DISC, dil yeterlilik sertifikası için ilk yılda bir lakh, ikinci yılda iki, üçüncü yılda üç ve dördüncü yılda dört lakh başvuran olmasını bekliyor.