J&K terör kurbanları için Merkezin kotasından tıbbi koltuklar | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
J&K terör kurbanları için Merkezin kotasından tıbbi koltuklar | Hindistan HaberleriSRINAGAR: Merkez rezerve etti tıbbi koltuklar bu yıl ülke genelinde devlet tarafından işletilen kolejlerde J&K’da terörizm tarafından sakat bırakılan veya ebeveyn(ler)i bir terör saldırısında ölen veya kalıcı olarak sakat kalan çocuklar için.
için rezervasyon MBBS ve BDS dersleri 2022-23 eğitim-öğretim yılından itibaren merkezi havuzdan yapılmıştır. Birlik içişleri bakanlığı bildirimi dedi, ancak kaç tane yer ayrılacağını belirtmedi.
Vali Yardımcısı Manoj Sinha Her iki ebeveynini de terör şiddetinde kaybeden çocukların ilk tercihte bulunacağını belirten bildirime muvafakat verdi.
Ayrıca, J&K’da görevlendirilen ve terörle bağlantılı bir suçta öldürülen veya sakat bırakılan merkezi hükümet çalışanlarının çocukları ile ikamet eden Birlik bölgesi çalışanlarının çocukları da başvuruda bulunabilir.
Fizik, kimya ve biyoloji/biyo-teknoloji gibi fen derslerinden en az %50 puan alarak XII. Sınıfı geçtikten sonra özel rezervasyon talebinde bulunabilirler. Ulusal Uygunluk-Giriş Testi (NEET) 2022’deki derecelerine göre seçilecektir. Minimum gereklilik NEET’de %50 puandır.
J&K Mesleki Giriş Sınavı Kurulu başvuruları davet etti. “Merkezi, diğer eyaletler, ilgili eyalete vekaleten Birlik bölge hükümetleri veya Birlik bölgesi çalışanlarının çocukları da rezervasyon için uygundur. kota,” o dedi.
Karar, J&K’da onlarca yıldır devam eden terörizm sırasında onarılamaz kayıplara uğrayan ailelerin acılarını hafifletmek için bir hafifletici olarak görülüyor.
Son zamanlarda Merkezin J&K’da daha iyi sağlık hizmetlerine yönelik baskısında birkaç adım daha atıldı. Birlik sağlık bakanlığı 265 atadı Ulusal Kurul Diplomatı (DNB) J&K’daki 20 devlet hastanesine mezuniyet sonrası tıbbi koltuk, Salı günü yapılan resmi bir açıklamada ve Birlik topraklarında tıp fakültesi giriş sınavları için merkezlerin sayısını artırdı, böylece adayların testleri yazmak için başka eyaletlere seyahat etmek zorunda kalmamaları sağlandı.
Sağlık Bakanı Mansukh Mandaviya tweeted: “DNB PG koltuklarının %50’si yerel hizmet içi doktorlar için ayrılmıştır. J&K doktorları kendi bölgelerinde eğitim alma fırsatı buluyor. Bu, tıp eğitimi ve kaliteli tıbbi bakım hizmetlerinin genişletilmesinin 1. Aşamasıydı. 2. Aşamada, daha fazla PG koltuğu verilecek.”
DNB, üç yıllık bir ikametgahın tamamlanmasından sonra Hindistan’daki uzman doktorlara verilen MD/MS’ye eşdeğer bir lisansüstü derecesidir.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.