ICAO, Hindistan’ın havacılık güvenliğine şimdiye kadarki en yüksek sıralamayı veriyor; küresel sıralama Çin ve Türkiye’nin üzerinde 102’den 48’e yüks

MusicMiss

New member
ICAO, Hindistan’ın havacılık güvenliğine şimdiye kadarki en yüksek sıralamayı veriyor; küresel sıralama Çin ve Türkiye’nin üzerinde 102’den 48’e yükseldi | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Hindistan havacılık güvenliği gözetim mekanizması, dört yıl önceki 102. sıradan büyük bir sıçrama yaparak, 48. sırada dünyanın ilk 50 ülkesi arasında yer alıyor. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) geçen ay Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü denetlemişti (SHGM) kritik güvenlik unsurlarının etkili bir şekilde uygulanmasını (EI) kontrol etmek.
Bunu takiben, Birleşmiş Milletler’in havacılık kolu, SHGM’ye şimdiye kadarki en yüksek EI puanını %85,49 vererek Hindistan’ı 48. sıraya yerleştirdi, üst düzey yetkililere göre bu, 2018’deki son denetim puanı olan %69,95’lik Hindistan’ın ilk sırada yer aldığı büyük bir gelişme. Nepal (101. sıra), Pakistan (100. sıra), Bangladeş (94. sıra) ve Sudan (89. sıra) gibi ülkelerle 102. sırada. Şu anda 48. sırada yer alan Hindistan’ın EI puanı, Çin (49), İsrail (50), Türkiye (54), Danimarka (55) ve Polonya (60) gibi ülkelerin puanlarının üzerinde.
İyileştirilmiş güvenlik sıralaması, Hintli taşıyıcıların yurtdışında kanatlarını genişletmelerini kolaylaştıracak. Tata Group’un Air India ve IndiGo’nun devasa genişleme planları var. Havacılık güvenliği sicili şüpheli olan ülkelerin havayolları, uçaklarının yurtdışındaki havalimanlarında daha fazla sürpriz kontrole tabi tutulduğunu görüyor.
Yorum için ulaşıldığında, SHGM başkanı Arun Kumar TOI’ye şunları söyledi: “Daha önce belirttiğimiz gibi, Hindistan, ICAO’nun yakın zamanda gerçekleştirilen denetiminde – ‘evrensel güvenlik gözetim denetim programı (USOAP) – son derece başarılı oldu ve muhtemelen bilinen ICAO sözleşmeli devletler (ülkeler) şirketine yerleştirilecek. yüksek düzeyde havacılık güvenliği için. Ancak yine de ICAO’dan kısa süre içinde gelmesi beklenen resmi bir tebligat bekliyoruz.”
SHGM tarafından son birkaç yılda alınan katı yaptırım eyleminin denetçiler tarafından iyi karşılandığı bildirildi. “USOAP sürekli izleme yaklaşımı” olarak adlandırılan ICAO denetimi veya “koordineli doğrulama görevi”, 9-16 Kasım 2022 tarihleri arasında Hindistan’da gerçekleştirildi. Sekiz alan için EI puanları veriliyor. ICAO, bu denetim sırasında Hindistan’da mevzuat, organizasyon, kişisel lisanslama, operasyonlar, uçuşa elverişlilik ve havaalanlarını içeren altı kritik alanı denetledi. İki alan – uçak kazası ve soruşturması ile hava seyrüsefer hizmetleri – denetlenmedi ve puanları 2018 denetimiyle aynı kaldı.
BM kuruluşundan ekipler Delhi Havalimanı’na gitti; IGI Havaalanı hava trafik kontrolü; Hindistan’ın iletişim, seyrüsefer ve gözetleme (CNS) kanadının Havaalanı Otoritesi; bütçe taşıyıcısı SpiceJet ve doğrulama kontrolleri yapmak için saha ziyaretleri için bir charter operatörü. Temel olarak, bu yerlerin yürürlükteki kurallara uyup uymadığını kontrol ettiler. Bu arada, “birincil havacılık mevzuatı ve özel işletme düzenlemeleri” alanında Hindistan’ın EI puanı 2018’de %90,48’den şimdi %100’e yükseldi.
Benzer şekilde “sivil havacılık teşkilatı” puanı da %63,64’ten %72,73’e; “personel lisanslama ve eğitim” %25,58’den %84,71’e; “uçak operasyonları” %80,34’ten %97,44’e; “uçağın uçuşa elverişliliği” %90,20’den %97,06’ya ve “havaalanları ve yer yardımcıları” %72,36’dan %92,68’e. Denetlenmeyen iki alan, 2018 puanlarını koruyor — “uçak kazası ve soruşturma” %64,56 ve “ANS” %72,73.

1. ICAO 2022 denetimi, Hindistan SHGM’yi %85,49’luk etkili uygulama (EI) puanıyla 48. sıraya yerleştirdi
  2. Hindistan şimdi Çin (49. sıra), İsrail (50), Türkiye (54), Danimarka (55) ve Polonya’nın (60) önünde.
  3. İlk beş ülke: Singapur, BAE, Güney Kore, Fransa ve İzlanda. ABD 22. sırada ve Katar 25. sırada.
  4. ICAO 2018 denetimi, Hindistan SHGM’yi %69,95’lik etkili uygulama (EI) puanıyla 102. sıraya yerleştirdi.
  5. Nepal (101), Pakistan (100), Bangladeş (94) gibi ülkeler o zaman bunun üzerindeydi.
Birincil havacılık mevzuatı ve özel işletme düzenlemeleri
2018: %90,48
2022: %100
Sivil Havacılık Teşkilatı
2018: %63,64
2022: %72,73
Personel lisanslama ve eğitim
2018: %25,58
2022: %84,71
uçak operasyonları
2018: %80,34
2022: %97,44
Uçağın uçuşa elverişliliği
2018: %90,20
2022: %97,06
Havaalanları ve yer yardımcıları
2018: %72,36
2022: %92,68
Denetlenmemiş:
Uçak kazası ve soruşturma
2018: %64,56
2022: Aynı kalır
Denetlenmemiş:
Hava seyrüsefer hizmetleri: %72,73
2022: Aynı kalır
(Kaynak: SHGM yetkilisi)

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.