Hükümet, IAS kursiyerlerinin köyde kalış sürelerini 3 haftaya çıkarmayı düşünüyor | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Hükümet, IAS kursiyerlerinin köyde kalış sürelerini 3 haftaya çıkarmayı düşünüyor | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Lal Bahadur Shastri Ulusal İdare AkademisiMemur yetiştiren, ‘ sürelerini artırmayı düşünüyor.köy 53 haftalık bölge eğitim programının bir parçası olan ‘kal’ bileşeni IAS kursiyerler, mevcut bir haftadan üç haftaya.
Personel ve eğitim dairesi (DoPT) parlamentoya “Akademi, bölge eğitim aşamasında üç haftalık bir köyde kalma modülü seçeneğini araştırıyor” dedi. daimi komite personel, kamu şikayetleri ve eyleminde hukuk ve adalet üzerine komitenin hibe taleplerine ilişkin 112. raporunda yapılan tavsiyelere ilişkin rapor DoPT. Alınan önlemler raporu masaya yatırıldı Parlamento yeni biten kış seansı sırasında.
DoPT, LBSNAA’nın – daimi komitenin kendisinin tavsiyesine dayanarak – kursiyerlerin aşiret mezralarında, zorlu arazideki ücra köylerde kalmaya yönlendirilebileceği üç haftalık köyde kalma modülü seçeneğini araştırdığını söyledi. köylülerle birlikte yaşayarak ‘yetenek, anonimlik ve kemer sıkma’ temel değerleri.
Şu an itibariyle, 53 haftalık bir süreyi kapsayan IAS bölge eğitim programı, bir haftalık köyde kalma bileşenini içermektedir. Bu bir hafta boyunca, stajyer IAS memurları köyde kalıyor ve anganwadi işçileri, yardımcı hemşire ebeler, akredite sosyal sağlık aktivistleri, öğretmenler ve farklı bölümlerin diğer saha düzeyindeki görevlileri gibi köy görevlileriyle etkileşim kuruyor. Bunun amacı, stajyer IAS görevlilerinin farklı taban işlevlerinin bakış açısını ve rollerini anlamasını sağlamaktır. DoPT daimi komiteye, “Denetimli kişinin bu dönemde köyde kalması ve insanlarla ve görevlilerle yakın etkileşim içinde olması bekleniyor” dedi.
Daha önce, daimi komite, LBSNAA’nın eğitim programını genç memurları genel halkın, özellikle de marjinal ve savunmasız kişilerin ihtiyaçlarına duyarlı hale getirecek şekilde yeniden yönlendirmesi gerektiği görüşünü benimsemişti.
“Lal Bahadur Shastri Ulusal Yönetim Akademisi, sınıf temelli teorik eğitimi gerçek ortamlardaki deneyimsel eğitimle bütünleştirmeye ihtiyaç duyuyor. Eğitim süresince, LBSNAA genç subay kursiyerlerini aşiret mezralarına, ücra köylere, zorlu arazilere ve zorlu koşullara sahip bölgelere iki-üç hafta boyunca gündelik hayattan tamamen kopuk olarak atayabilir ve karşılaştıkları zorluklar hakkında ilk elden deneyim kazanmalarını sağlayabilir. bu insan grupları tarafından günlük olarak” ifadesini kullanmıştı. Panel, yukarıda belirtilen değişikliğin – IAS görevlilerinin eğitiminde daha uzun köyde kalma bileşeninin – hükümet ile yönetilenler arasındaki uçurumu kapatmada uzun bir yol kat edeceğinden emin olduğunu ekledi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.