Hükümet finansmanı desteklemek için tüm kaynakları kullanıyor | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member


Thiruvananthapuram: Eyaletin mali krizinin şiddetlenmesi ve mali tecritin sona ermesiyle birlikte hükümet, olası tüm kaynaklardan fon toplamak için her türlü çabayı gösteriyor. Son adımda, finans departmanı, tüm yerel kurumlara, devlet onaylı kurumlar tarafından mevduat işlemlerine yönelik harcanmamış parayı konsolide fona iade etmeleri için talimat verdi.
Mali yılın sonuna sadece üç hafta kala, eyaletin plan harcaması %62,85 seviyesinde. 9 ve 10 Mart tarihlerinde, finans departmanı tarafından (TOI tarafından görüntülenen) yerel makamlara harcanmamış fonları iade etmeleri yönünde kesin talimat veren iki talimat verildi. “Hükümet tarafından fark edildi ki, birçok yerel kurum harcanmamış fonları ilgili mali yılda KSEB, KWA, Kerala Eyaleti Nirmithi Kendra ve Kırsal Kalkınma için Bilim ve Teknoloji Merkezi gibi yetkili ve akredite kurumlara kefalet işi için transfer etmiyor. kendisi. Bunu yapmamaları halinde, karşılık gelen miktar bir sonraki yılın tahsisatından düşülecektir” dedi. Hükümetin bu tür hatalarla sıkı bir şekilde ilgileneceğini de sözlerine ekledi.
Hükümet, mali durumla ilgili toplantıda gündeme getirilen soruların ayrıntılarını açıklamayı reddetti. Örneğin, IUML MLA Manjalamkuzhi Ali devlet işlerini yapan müteahhitlere devletin ne kadar ödemesi gerektiği, bekleyen devlet çalışanı ödeneği, sivil tedarik şirketine olan yükümlülükler ve ödenmesi gereken diğer aidatlar sorulduğunda, veri toplandığı gerekçesi ile cevapsız bırakılmıştır. Hazinede ne kadar para kaldığına dair düz bir soruya bile aynı cevap verildi.
Mali kriz, planın ilerlemesini de etkiledi. Yönetmeliğe göre, bölümler için tahsis edilen plan fonunun %60’ının bir mali yılın ikinci çeyreğine, yani Eylül ayı sonuna kadar harcanması gerekiyor. Ancak, 12 Mart’a kadar olan harcama (LSG kurumlarından gelen plan ilerlemesi hariç) yalnızca %62,85 idi. Ayrıca kaynaklar, performansı artırmak için plan harcamalarında geride kalan departmanlara soran rutin plan ilerleme incelemesinin bile bu sefer yapılmadığını söyledi. Önde gelen hükümet kaynakları, ödemelerin serbest bırakılması konusunda gayri resmi bir tavan olduğunu söyledi.
“Bütçe belgesine göre fon bulunsa bile, maliye dairesi, ayın ilk birkaç gününden sonra hangi başlık altında olursa olsun yasama organı tarafından onaylanan ödenekleri serbest bırakmayı reddederek idari dairenin giderlerini frenliyor” dedi. üst düzey bir yetkili, isminin açıklanmaması koşuluyla söyledi.
Hükümet, vergilerin merkezi kısmından sübvansiyonların azaltılmasını, devletin borçlanma limitinin düşürülmesini ve Merkezin mal ve hizmet tazminatı sağlamaya devam etmeyi reddetmesini mali kriz için kilit konular olarak gösterirken, devletin taahhüt ettiği harcama taleplerinin de ağır bir bedeli oldu. finansal sağlığı hakkında. Hükümet verilerine göre, bu yıl 31 Ocak’a kadar, devletin toplam gelirinin (1.03.300,69 Rs) %16,78’i (17.333 Rs) yalnızca faiz ödemelerine harcandı.