Hindistan karşıtı unsurlar Avustralya’nın Melbourne kentindeki BAPS Swaminarayan Tapınağı’nı tahrip etti | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Hindistan karşıtı unsurlar Avustralya’nın Melbourne kentindeki BAPS Swaminarayan Tapınağı’nı tahrip etti | Hindistan HaberleriCANBERRA: BAPS Swaminarayan Tapınağı Değirmen park alanında Melbourne Mill Park banliyösünde bulunan tapınağın duvarlarına Hindistan karşıtı sloganlar yazılan Hindistan karşıtı unsurlar tarafından tahrip edildiği iddia edildi. Avustralya Bugün bildirildi.
Yerel basına konuşan bir kişi, Perşembe günü bölgeyi ziyaret ettiğinde tapınağın tahrip edilmiş duvarlarına tanık olduğunu söyledi.
“Bugün sabah tapınağa vardığımda tüm duvarlar, Khalistani’nin Hindulara karşı nefretini anlatan grafitilerle doluydu.” Australia Today onun sözlerini aktardı.
“Khalistan destekçileri tarafından barışçıl Hindu topluluğuna yönelik dini nefretin bariz bir şekilde sergilenmesine kızgınım, korkuyorum ve dehşete düştüm.”
The Australia Today’e açıklama yapan BAPS Swaminarayan Mandiri “Bu vandalizm ve nefret eylemleri karşısında derin bir üzüntü ve şok yaşadıklarını” belirtti. “Barış içinde bir arada yaşama ve tüm inançlarla diyalog” taahhüdünü sürdürdüklerini söyledi. BAPS Swaminarayan Mandir, The Australia Today’in haberine göre olayla ilgili olarak yetkilileri bilgilendirdiklerini de söyledi.
Bu arada, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese bir video mesajında Pramukh Swami Maharaj ji’ye ve BAPS örgütüne 100. doğum yıldönümünde “en içten dileklerini” iletti. Arnavut’un video mesajı, Avustralya’nın Hindistan Yüksek Komiseri Barry O’Farrell tarafından paylaşıldı.
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, “Sayın Mahant Swami Maharaj Hazretleri Pramukh Swami Maharaj’ın doğumunun 100. yıldönümü vesilesiyle tüm Avustralyalılar adına size ve BAPS organizasyonuna en içten dileklerimi gönderiyorum.” dedi.
Ayrıca, “Onun mirasına, onlara hizmet etme mesajına saygılarımı sunuyorum … hepimizin çabalayabileceği bir şey ve dediği gibi, başkalarının neşesinde, kazancımız yatıyor. Bu miras burada, Avustralya’da yaşıyor.”
Anthony Albanese, Avustralya’nın ülke çapında “en zengin Avustralya toplumu” içinde tapınaklar inşa eden BAPS topluluğuyla gurur duyduğunu söyledi. Ayrıca, “Sydney’deki büyük yeni BAPS tapınağının tamamlanmasını dört gözle bekliyorum” dedi.
Ayrıca, Hindistan ve Avustralya’nın bir dostluk bağı paylaştığını söyledi ve Avustralya Kızılderili toplumunu iki ülke arasındaki bağlara “önemli bir katkı” olarak nitelendirdi.
Barry O’Farrell videoyu paylaşırken bir tweet’te şöyle yazdı: “Kutsal Pramukh Swami Maharaj ji’nin hizmet mirası milyonlarca insanın hayatına dokundu ve içinde yaşıyor. @BAPS’nin Pramukh Swami Maharaj’ın doğumunun yüzüncü yıl dönümü kutlamaları. Başbakanın Video mesajı (1/2).”
Barry O’Farrell ayrıca, “Pramukh Swami Nagar’ı gezdiğim için de şanslıydım – ne #İnanılmazHindistan deneyimi.”
İzlemek İzleyin: Avustralya’nın Melbourne kentinde Khalistan yanlısı destekçiler tarafından tahrip edilen Hindu tapınağı

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.