Hindistan için sürdürülebilir yaşam tarzı anahtarının COP27’ye dahil edilmesi: Birlik Bakanı Bhupender Yadav | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Hindistan için sürdürülebilir yaşam tarzı anahtarının COP27’ye dahil edilmesi: Birlik Bakanı Bhupender Yadav | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Pazar günü Şarm El-Şeyh’te düzenlenen BM iklim müzakerelerinde (COP27) 195’ten fazla ülkenin nihai bir anlaşmaya varmasıyla, iki hafta süren müzakerelere birden fazla müdahale yoluyla aktif olarak katılan Hindistan, sonucunu memnuniyetle karşıladı ve kurulmasının önünü açtı. kayıp ve hasar fonu ve teminat kararında “sürdürülebilir yaşam biçimlerine ve sürdürülebilir tüketim ve üretim kalıplarına geçiş” ibaresinin yer alması.
“Sürdürülebilir yaşam tarzının dahil edilmesi bizim için en önemlisi. Mission Life (çevre için yaşam tarzı) mantrasıyla çevre dostu bir yaşam tarzı için zemin hazırlayan Başbakan Narendra Modi’dir ve bugün dünya, bunu iklim değişikliğine yönelik uygulama planına dahil ederek bu yönde ilerlemiştir. bakan Bhupender Yadav iklim müzakerelerinin sonuçlanmasından sonra TOI’ye söyledi.

COP27’nin kapak kararı, iklim değişikliğini ele alma çabaları için sürdürülebilir yaşam tarzlarına ve sürdürülebilir tüketim ve üretim kalıplarına geçişin önemine dikkat çekti. Ayrıca, bakım, topluluk ve işbirliğine dayalı kalkınma ve sürdürülebilirlik modellerini teşvik ederken yaşam tarzlarında bir değişimi teşvik eden bir eğitim yaklaşımı izlemenin önemine de dikkat çekildi.


Bakan, COP27’deki zorlu müzakere turlarına atıfta bulunurken, “Pek çok farklılığa ve bireysel kaygılara rağmen, ülkeler iklim değişikliğine karşı mücadeleyi etkileyen tüm konularda önemli ilerleme kaydetmeye çalışırken dikkate değer bir ciddiyet gösterdi” dedi.

Hindistan’ın müzakere ekibine liderlik eden Yadav, zarar ve ziyan fonu konusunda anlaşma olup olmadığı sorulduğunda, “Hepimiz bunun için çok uzun süre bekledik. Bu konudaki fikir birliğine, herkesin yorulmak bilmez çabalarından sonra varıldı. Bu hareketi memnuniyetle karşılıyoruz.”

Zengin ülkeler, katkıda bulunanlar olarak Hindistan ve Çin gibi büyük ekonomileri dahil ederek kayıp ve hasar fonunun bağışçı tabanını genişletmek isteseler de, tartışmalar sırasında Hindistan, ülkenin savunmasızlara yardım etmek için gönüllü olarak üzerine düşeni yaptığını açıkça ortaya koydu. ülkelerde farklı mekanizmalar aracılığıyla, önerilen fona zorunlu olarak katkıda bulunmayacaktır. Gelişmiş ülkeler de fonun yalnızca gelişmekte olan ülkeler arasında savunmasız ülkeler tarafından kullanılması için satış konuşması yapıyorlardı.
Öncelikle en savunmasız ülkeler için olduğu için Hindistan’ın fondan yararlananlardan biri olup olmayacağı sorusu üzerine Yadav, Hindistan’ın da birçok savunmasız alana sahip olduğunu savundu. “Elbette öncelik en az gelişmiş ülkelere ve küçük ada ülkelerine verilecek. Ancak savunmasız alanlarımız (örneğin LakshadweepSundarban vb.) de bu tür fonlardan yararlanacak” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.