Gujarat’ın Harappan nekropolü 5.000 yıl önceki ölüm ritüellerini ortaya koyuyor | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Gujarat’ın Harappan nekropolü 5.000 yıl önceki ölüm ritüellerini ortaya koyuyor | Hindistan HaberleriAHMEDABAD: Dünyanın en büyük nekropollerinden birinde yapılan kazılar harappan Gujarat dönemi, tarihin dünya çapında defalarca gösterdiği şeyi gösterdi – eski insanlar ölüleri kişisel eserler, kutsal hayvanlar ve yiyecek ve su kapları gibi öbür dünya öğeleriyle gömdüler.
Kutch ilçesine bağlı Lakhpat’a yaklaşık 30 km uzaklıktaki Juna Khatiya köyünde 2019 yılında başlayan kazılarda iskelet kalıntıları, seramik kaplar, tabaklar ve vazolar, boncuklu takılar ve ilgilerini çeken hayvan kemikleri içeren mezar sıraları bulundu. Zamanla, şimdiye kadar yaklaşık 125’i bulunan 500 mezar olasılığıyla Harappan’ın en büyük mezarlık alanlarından biri haline geldi.
Bunlar 3.200’den M.Ö MÖ 2.600’e, bir Unesco dünya mirası alanı olan Dholavira’dan ve eyaletteki diğer birkaç Harappan bölgesinden önce. Site önemlidir çünkü başkaları sever Dholavira Kasabanın içinde ve çevresinde bir mezarlık var, ancak Juna Khatiya yakınlarında büyük bir yerleşim yeri keşfedilmedi, dedi. Rajesh SVkazı başkanı ve arkeoloji doçenti Kerala Üniversitesi.
Site, toprak höyük mezarlardan taş mezarlara geçişi göstermektedir. Alandaki çanak çömlek, Harappan’daki erken dönem kazı alanlarından çıkarılanlara benzer özellik ve stile sahiptir. Sindh ve Belucistan. Rajesh, “Eserler, siteyi Gujarat’taki diğer kent öncesi Harappan sitelerinin perspektifine yerleştirebilir” dedi.
Dikdörtgen mezarlar, bölgede yaygın olarak bulunan kayalar olan şeyl ve kumtaşından yapılmıştır ve kil kaseler ve tabaklar gibi eşyaların yanı sıra, pişmiş toprak boncuklar ve bilezikler, deniz kabukları ve lapis lazuli gibi değerli eşyalar ölülerle defnedilmiştir.
“Gömme çukurlarının çoğunda beş ila altı çömlek vardı. Birinde 62 çömlek bulundu. Rajesh, “Şu ana kadar bölgede herhangi bir metal eser bulamadık” dedi.
“Bazı mezar yapılarında kaplama olarak bazalt kayalar var. Geçen hafta IIT Gandhinagar’da bir konferans veren Rajesh, “İnşaat için yerel kaya, bazalt, toprak, kum vb. Çakıl taşları ve bunları birbirine bağlamak için kil kullanıldı” dedi.
Zamanın kaprisleri, beş bin yıldır gömülü olan mezarlara zarar verdi: toprak erozyonu, toprağın tarım için sürülmesi ve vandalların antik hazine arayışında mezarları açması. Rajesh, “Tamamen bozulmamış tek bir iskeletimiz var, oysa mezarların çoğunda herhangi bir insan kalıntısı yok” dedi.
Araştırma ekibinde Kerala Üniversitesi’nden Abhayan GS, İspanya Klasik Arkeoloji Enstitüsü’nden Francesc C. Conesa, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi’nden Juan Jose Garcia-Granero ve Subhash Bhandari veya KSKV Kachchh Üniversitesi. Rajesh, “Birden fazla ekip, DNA analizi ve izotop çalışması gibi konular üzerinde çalışıyor” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.