Güvenliği güçlendirmek için SHGM’de ‘önemli’ ek görevler oluşturmak; SpiceJet’te yeterli gözetim: Scindia

MusicMiss

New member
Güvenliği güçlendirmek için SHGM’de ‘önemli’ ek görevler oluşturmak; SpiceJet’te yeterli gözetim: ScindiaYENİ DELHI: Hükümet Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde “önemli” ek görevler oluşturuyor (SHGM) “güvenlik gözetim işlevini geliştirmek için”. Birlik havacılık bakanı Jyotiraditya M Scindia için gündeme getirilen güvenlik endişeleri hakkındaki korkuları da yatıştırdı. baharat jeti tarafından büyütüldü Rajya Sabha üye Priyanka Chaturvedic Havayolunun uçak kabininde yakın zamanda meydana gelen bir duman olayının ardından, bütçe taşıyıcısının gelişmiş gözetim kontrollerini kendisine bildirerek.
Chaturvedi kısa süre önce Scindia’ya SpiceJet’in güvenlik ve acil durum protokollerine uymadığını iddia ederek yazmıştı. “Konuyu inceledim. Ön incelemeye göre, motor boşaltma valfinde, yağın uçağın klima sistemine girmesine ve bunun sonucunda kabinde duman oluşmasına neden olan motor yağının kanıtı bulundu. SHGM tarafından yapılan gözlemler, düzeltme için derhal SpiceJet’e iletildi. SHGM durumu yakından takip ediyor ve herhangi bir istenmeyen olayı önlemek için tüm uygun önlemleri alacaktır.” Scindia 21 Ekim’de Chaturvedi’ye verdiği yanıtta söyledi.
“…bu bakanlık ve emniyet düzenleyicisi SHGM, hava operasyonlarının güvenliğine en yüksek önemi veriyor ve hava operasyonlarının güvenliğini artırmak ve hava olaylarını en aza indirmek için çeşitli proaktif önlemler aldı… SHGM ayrıca SpiceJet uçaklarında 59 nokta kontrolü gerçekleştirdi. SHGM, Eylül 2022’de SpiceJet’in kalkış sayısını, 2022 yaz programı kapsamında sekiz haftalık bir süre için onaylanan kalkış sayısının %50’si ile sınırlamış ve 28 Ekim 2022’ye kadar uzatmıştır.”
“…SpiceJet için yıllık gözetim planına göre gözetim denetimleri, 2019-20’de 33’e kıyasla 2022-23’te 47’ye çıkarıldı. Ayrıca, 2019-20’de uçaklarda toplam 155 gözetim denetimi yapıldı. 2022-23 yıllarında şimdiye kadar 202 gözetim denetimi tamamlandı. Ayrıca SHGM, havayolu tarafından güvenlik standartlarının seviyesinin korunmasını sağlamak için proaktif önlemler almaya devam etmektedir. Scindia’nın mektubunda, herhangi bir uyumsuzluk durumunda SHGM uygun yaptırım eyleminin yapılmasını sağlar” deniyor.
Bakanlık, emniyet gözetim işlevini geliştirmek için ajansta önemli sayıda görev oluşturarak SHGM’yi güçlendirmektedir.
SHGM, 30 Ekim’den itibaren geçerli olacak olan bu kış tarifesinden uçuş operasyonlarındaki %50 sınırını kaldırdı. Hükümetin değiştirilmiş acil durum kredi programından yaklaşık 1.000 Rs tutarında fon bekleyen düşük maliyetli taşıyıcıya, 3.193 faaliyet izni verildi. haftalık iç hat uçuşları – geçen kış 2.995 olan rakamdan %6,6 arttı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.