Fransız yazar ve yönetmenden Hint dans formları hakkında bir belgesel | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Bir yabancının Hint dans formlarının nüanslarını keşfetme yolculuğu, ‘adlı bir kitap ve belgesel ile sonuçlandı.Bugün Hindistan dansı‘. Dansçı, koreograf ve çevirmen Annette Leday ve Fransız film yönetmeni Cyrille Larrieu Perşembe günü Alliance Francaise, Vazhuthacaud’da çalışmalarını sunuyor.
“Kitap, 2020’deki sokağa çıkma yasağından önce Hindistan’da yaptığım çağdaş danslara genel bir bakış sunuyor. Hindistan, Fransa’da çoğunlukla geleneksel ve klasik danslarıyla tanınır. Hindistan’ın performans sanatları alanında da 21. yüzyılın bir parçası olduğunu göstermek için burada çağdaş dans alanının derinliklerine inmeye karar verdim. Thiruvananthapuram, Delhi, Chennai, Kolkata, Ahmedabad gibi tüm büyük yerlere gittim ve kiraz sanat alanında daha çok yeniliklerin gerçekleştiği yer. Çalışmalarımın en ilginç yanı, dansın gelenekselden daha çağdaş ve radikal formlara geçiş yolculuğunu tanımaktı” diye açıklıyor Annette.
Hem İngilizce hem de Fransızca olarak yazılan kitap, tarihsel bağlamdan konumlara ve finansmana kadar dansın her yönünü tartışan yaklaşık 12 bölümden oluşuyor.
Annette, Hindistan ile 40 yıllık ilişkisine Paris’teki Doğu Dilleri Enstitüsü’nde okurken başladı. Orada Kathakali’yi keşfetti ve kısa süre sonra tiyatro ve hareketin karmaşık birleşiminden tamamen büyülendi. “Birkaç yıl dans formunu incelemek için buraya geldim ve o zamandan beri sık sık ziyaretçi oldum” dedi.
Annette, proje için FTII, Pune’da film yapımcılığı öğreten Cyrille ile birlikte çalıştı. “Bu proje üzerinde çalışırken tesadüfen sanatçı röportajlarını çekiyordum. Bundan bir şeyler çıkarmak için Cyrille ile takım olmaya karar verdim. Röportajlardan parçalar seçtik, konuyu tamamlayan resimler ekledik ve sonuç, Hindistan’ın yaratıcı dans alanında büyüdüğü yerin canlı bir temsili oldu” dedi.