EPFO, daha yüksek emekli maaşı için maaşın %1,16’sını talep edemez: Yargıtay

MusicMiss

New member
EPFO, daha yüksek emekli maaşı için maaşın %1,16’sını talep edemez: YargıtayYENİ DELHI: Yüzlerce aboneye bir rahatlama olarak, Yargıtay Cuma günü, Çalışan İhtiyat Sandığı Teşkilatı’nın (EPFO) %1,16 oranında ek katkı talep edemeyeceğine karar verdi. aylık maaş Hükümet yasayı değiştirmeden 15.000 Rs’yi aşanlardan ve emeklilik tasarruf organı üyelerine daha yüksek emekli maaşı alma seçeneğini kullanmaları için dört aylık bir pencere açtı. kazanç.
Baş Yargıç UU Lalit, Yargıçlar Aniruddha Bose ve Sudhanshu Dhulia, 2014 değişikliklerinin geçerliliğini onaylarken, ayrıca yüksek emekli maaşı seçeneğinin belirli koşullara tabi olarak “muaf tutulan tröstlerin” üyelerine de verilmesi gerektiğini söyledi.
EPFO teklifleri, aboneleri için fon ve emeklilik planı sağlar. 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren, üyelere 6.500 Rs yerine 15.000 Rs maksimum emekli maaşına izin verildi. Daha yüksek maaşı olanlar için, daha yüksek emekli maaşından yararlanmak için 15.000 Rs’yi aşan maaşın% 1.16’sına katkıda bulunma seçeneği verildi. Ve opsiyonun, yeni planın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde kullanılması gerekiyordu.
EPFO, değişiklikleri gerçekleştirirken, emekli maaşının 12 ay öncesi yerine, çıkıştan önceki 60 ay boyunca alınan ortalama aylık ücret olmasını sağlayacak şekilde kuralları da değiştirdi. Mahkeme, hükümet organının değişiklik yapma hakları dahilinde olduğuna karar verdi. Aynı zamanda, %1,16’lık ek katkı yapma yetkisinin kanunda değişiklik yapılmadan uygulanamayacağına karar verdi.
Bazıları avukat Udayaditya Banerjee tarafından yönetilen çalışanlar, önceki sistem devam ederse, ihtiyat fonu yetkililerine veya Merkeze ek bir yük getirilmeyeceğini söyledi. Banerjee, ihtiyat fonu artı tavan sınırının ötesinde emeklilik karma rejimine girmenin yalnızca fonların değiştirilmesini gerektirdiğini ve yetkililerin, ihtiyat fonu külliyatında bulunan katkı payının %8.33’ünü emeklilik fonu külliyatına havale etmek zorunda olduklarını ileri sürmüştür. .
“Tercih edilen üyeler için %1,16 oranında çalışanın katkısına ilişkin programdaki gereklilik, kanaatimizce yasa dışıdır. 1952 Yasası’nda çalışanın emeklilik fonuna ödeme yapmasını gerektiren hiçbir şey yok… Yasa, bir çalışanın sistemde kalması için herhangi bir katkı sağlamayı düşünmediğinden, program kapsamındaki Merkez’in kendisi bunu yapamaz. Böyle bir şartın emredilmesi… Kanaatimizce Kanun’da bir çalışanın katkı sağlaması şartıyla mevzuat değişikliği yapılması gerekirdi” denildi.
Danışmanlık firması Vialto Partners India’nın ortağı Kuldip Kumar, “Emeklilik planında yapılan değişikliklerin yasallığı konusunda netlik sağlamanın yanı sıra, emir aynı zamanda değişiklikleri uygulamak için operasyonel yönlerin de yolunu açıyor” dedi.
Merkez, EPFO u200bu200bve çeşitli çalışanlar tarafından açılan 60’tan fazla dilekçeyi karara bağlayan banka, 2014 yılında emeklilik planında yapılan değişikliğin muaf tutulan kuruluşların çalışanlarına normal kuruluşlardakilerle aynı şekilde uygulanacağını belirtti. Mahkeme, 2014’teki değişiklikten önce düşünülmesi gereken bir son tarih bulunmadığını ve artırılmış emeklilik sigortası hakkının yalnızca değiştirilmemiş planın 11(3) Maddesi uyarınca bir opsiyonu kullanan çalışanlarla sınırlandırılmasının önceki karara aykırı olacağını söyledi. mahkeme.
Muaf tutulan tröstler durumunda, işverenler ve çalışanlar, eskinin katkısını, tröst ile tutulan öngörülen oranda, devredilebilir tutara eşit ve daha düşük olmayacak şekilde devretmeyi taahhüt etmek zorunda kalacaklar. fonlar KM yetkilileri ile tutulmuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.