ED, Sisodia’nın ÖİB’sini tüketim soruşturmasında sorguluyor | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
ED, Sisodia’nın ÖİB’sini tüketim soruşturmasında sorguluyor | Hindistan HaberleriYENİ DELHI: İcra Müdürlüğü Cumartesi günü CM yardımcısı Manish’i sorguladı Sisodi‘in kişisel asistanı Devendra Sharma, Delhi’deki tüketim politikası davasındaki kara para aklama soruşturmasıyla bağlantılı olarak. Delhi-NCR’deki sorgulama ve çakışan aramalar, bakanlardan sert tepki çekti. MAYMUN Teşkilatı tacizle suçlayan lider.
Aramalar tamamlandıktan hemen sonra Sisodia, ED’nin yardımcısının hedef alındığını iddia ederek, yardımcısını tutukladığını tweetledi. CBIA aleyhine hiçbir şey bulamamıştı. CBI daha önce davada Sisodia’yı sorgulamıştı.
Ancak ED, Sharma’nın gözaltına alınmasını veya yargılanmasını doğrulamadı. CBI ve ED, davada şu ana kadar birer karar verdi. aynı MahendruIndospirit’in MD’si, ED tarafından tutuklandı ve şu anda adli gözaltında. CBI, AAP hükümetinde etkili bir isim olduğu söylenen Vijay Nair’i tutuklamıştı.
Delhi yardımcısı CM hayır suçlandı. CBI’da 1 KÖKNAR 17 Ağustos’ta içki ruhsatını araştırmak üzere kendisine ve diğer 15 kişiye karşı açılan dava.
Cumartesi günü Sisodia, evinde baskınlar düzenlendiği, banka dolaplarının arandığı ve bir ED ekibinin de köydeki evini aradıkları ancak hiçbir şey bulunamadığına dayanarak aleyhine “yanlış bir FIR” kaydedildiğini iddia etti.
“Bugün PA’mın evini bastılar ve hiçbir şey bulamadılar, bu yüzden onu tutuklayıp götürdüler” dedi. Sisodia ve Delhi’den CM Arvind Kejriwal da daha önce benzer açıklamalar yayınlayarak, eskinin temiz bir kıvılcım olduğu konusunda ısrar etti.
CBI FIR’a göre, Nair ve Mahendru’nun Sisodia’ya, o zamandan beri hurdaya ayrılan “Delhi’nin 2021-22 için tüketim politikasının çerçevelenmesi ve uygulanmasında” yardım ettiği iddia edildi. ED, Mahendru’yu ‘suç gelirlerinin’ bakanlara ve bürokratlara aktarıldığı şüphesiyle sorguladı. Mahandru, kamu görevlilerine 4-5 crore Rs ödemekle suçlanıyor.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.