Corp, Rajaji Nagar Konut Planı Gecikmesi İçin Eleştiriyle Karşı Karşıya | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
Thiruvananthapuram: Şehir yönetiminin engelsiz bir şantiye sağlamakta tekrar tekrar başarısız olması, konut planının ilerlemesini yine engelledi akıllı şehir üzerinde proje Rajaji Nagar. Yapılan son yönetim kurulu toplantısında, site sakinlerinin henüz siteyi boşaltmamış olması nedeniyle işin yeniden ihale edilemeyeceği kaydedildi. Belediye Başkanı Arya Rajendran toplantıda geçici barınma sağlamadaki gecikmelerin, sakinlerin siteyi terk etmemesinin nedeni olduğunu söyledi. Belediye başkanı, toplantıda sorunsuz bir sitenin Ocak 2023’te kullanıma sunulacağına söz vermişti.
Akıllı Şehir Thiruvananthapuram Limited (SCTL) daha önce 2020 yılında ihaleyi kazanan firma ile mevcut sözleşmesini iptal etme ve yeni bir ihaleye adım atma kararı almıştı.
İşlerin aşamalar halinde ve ancak engelsiz bir yer elde edildikten sonra yeniden ihale edilmesi için özel bir emir vardı. Şehir şirketi, tıkanıklığı çözmek için bir dizi toplantı yapmasına rağmen, son iki yıldır engelsiz bir siteyi garanti edememişti. Şiddetle direnen mahalleli ile belediye meclisi uzlaşmaya varamadı. Eylül ayı yönetim kurulu toplantısında projenin etap etap hayata geçirilmesine karar verildi.
İhaleyi kazanan şirket, projenin uygulanmasındaki gecikme nedeniyle uğradığı zararı telafi etmek için 9.74 Rs tutarında ek bir meblağ talep etmişti. Risk ve maliyet şartı aranmaksızın sözleşmenin feshine karar verildi. SCTL ayrıca şehir yönetimine, sakinleri yeniden yerleştirmek ve siteyi onlara teslim etmek için adımlar atması talimatını vermişti.
Rajaji Nagar’daki konut projesi için 60.8 Rs tutarında idari yaptırım verildi. İş 2020 yılında müteahhite verildi ve geçici tamamlanma tarihi Eylül 2022 idi. Geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısında, şirketin direniş nedeniyle sakinleri başka yerlere taşıyamadığı için SCTL’nin sahayı müteahhitlere teslim edemediği kaydedildi. sakinlerinden.
SCTL, yerleşimdeki 12,6 hektarın tamamını dikkate alan ve bölgedeki tüm mevcut sorunları ele alan bir master plan hazırlamıştı. Yeşil alan gelişiminin üç aşamada gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 1. Aşama, 248 konut birimi, sekiz geçim merkezi, bir topluluk evi ve rekreasyon için yeşil açık alanlar ile 2.81 hektarlık bir arazinin geliştirilmesidir.