THIRUVANANTHAPURAM: Yıllık okul sınavlarının öğle saatlerinde yapılmasına yönelik eleştirilerin ardından, Kerala Eyalet Çocuk Haklarının Korunması Komisyonu (KeSCPCR) Genel Eğitim Müdürlüğü’ne öğrencilerin sınav günleri sabah okula gelmeleri için düzenleme yapılması talimatını vermiştir.
Başkan KV Manoj Kumar ve üyeden oluşan KeSCPCR bölünmüş bankası Syamala Devi Cıva seviyesinin gün içinde 40 dereceyi aşması nedeniyle öğleden sonraki sınavların öğrenciler için sağlık sorunlarına yol açabileceği hususu dikkate alınarak kararın verildiği belirtildi.
KeSCPCR, eğitim genel müdürünün öğrencileri sabah okula götürmek ve sınavlara hazırlanmak için mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini söyledi. Böyle bir düzenleme öğrenciler için faydalı olacaktır. Emir, eyaletteki tüm hükümet ve destekli okullar öğle yemeği sunduğundan, böyle bir düzenleme yapmakta herhangi bir pratik zorluk olmayacağını söyledi. Genel eğitim müdüründen, emre uyulmasını takip eden 30 gün içinde bildirimde bulunmasını istedi.
BBP Başkanı K SurendranHükümeti I-IX sınıfları için sınavları öğle saatlerinde yapmakla eleştiren , hükümete sınav takvimini gözden geçirme talimatı vermişti. KeSCPCR’den yapılan açıklamada, emrin aldığı bir dizi dilekçe ışığında verildiği belirtildi. Kozhikode.
2023 yılına kadar UP ve LP öğrencilerinin sınav programları sabah idi. LP/UP sınıfları için sınavlar 13:30 – 15:45 arasındayken, Cuma günleri Sınıf VIII-IX sınavları için saatler 13:30 – 15:15 ve 14:15 – 16:30 arasındadır. ÖĞLEDEN SONRA. Sınavlar 13 Mart’ta başladı.
Bu arada, ayrı bir düzende KeSCPCR, ilköğretim ve lise için burs sınavlarının yürütülmesi konusunda okullar arasındaki sağlıksız rekabete son verilmesi çağrısında bulundu. için özel koçluk dersleri uygulamasına son vermek istedi. LSS ve USS sınavlar. Komisyon, okullarda öğrencileri bu sınavlara hazırlamak için özel sınıfların durdurulması ve okulların öğrenciler arasında baskı ve gereksiz rekabet yaratan reklamlar uygulamasına da son verilmesi gerektiğini söyledi.
Burs sınavları bu yıl 26 Nisan’da yapılacak.