Bir adama suni teneffüs yapan IAS görevlisinin viral videosu, soruları gündeme getiriyor; doktorlar CPR’nin ne zaman ve neden kullanılması gerektiğin

MusicMiss

New member
Bir adama suni teneffüs yapan IAS görevlisinin viral videosu, soruları gündeme getiriyor; doktorlar CPR’nin ne zaman ve neden kullanılması gerektiğini paylaşıyorÇarşamba günü IAS görevlisi Yash Pal Garg’ın bilinci kapalı bir kişiye CPR uyguladığı bir video dikkat çekti. Videoda, IAS görevlisinin bir sandalyede oturan bir kişiye kardiyopulmoner resüsitasyon veya kalp masajı yaptığı görülebilir; Chandigarh Sağlık Bakanı kalp masajı yaparken sandalyenin hareket ettiği görülebilir.
Herkes ‘kahraman’ IAS görevlisini selamlarken, tıp uzmanları CPR sürecinin yönetimi ve hastanın tıbbi durumu hakkında birkaç soru yöneltti.

Dr Swaiman Singh Pakhoke, Başkan/Kurucu 5 Rivers Kalp Derneği, Tıp Doktoru-MayoClinic, CPR sürecinin hastaya neden zararlı olabileceğini paylaşmak için Instagram’a gitti.
“Chandigarh Sağlık Bakanı canlı bir adamı göğüs kompresyonlarıyla öldürmeyi başaramayınca, senkop için CPR’yi onaylayan ilk ülke Hindistan oldu. Bu video, Hindistan’ın eğitim ve sağlık sisteminde neyin yanlış olduğuna dair mükemmel bir örnek. PSDon’t Senkop için suni teneffüs yapın” diyerek viral videoyu kişisel hesabında paylaşarak altyazı ekledi.

Senkop, bayılma veya bayılma için kullanılan tıbbi terimdir.. Dr Pakhoke dahil birçok doktor, şu anda birkaç platformda paylaşılan videoya yanıt olarak sosyal medyada buna dikkat çekti.

Kalp krizi belirtileri: ‘Soluk, gri ve terli’ görünmek, kalp krizinin çarpmak üzere olduğunu işaret edebilir

“Senkop, kişinin kendisi ve çevresi ile ilgili farkındalığının kesintiye uğraması ile birlikte kısmi veya tam bilinç kaybı olarak tanımlanır. Düşük şeker, düşük tansiyon ve kalp rahatsızlığı veya beyin fonksiyon bozukluğu gibi birçok faktöre bağlı olabilir. Zamanında müdahale edilmezse ciddileşebilir. Tanımlandığı gibi senkopta kalp ve solunum faaliyetleri normal olarak çalıştığından KPR’ye gerek yoktur. Ahmedabad Apollo Hastaneleri Acil Durum ve Travma Baş ve Kıdemli Danışmanı Dr.

Doktorlar videoyu seslendirdi ve bürokratın davranışını eleştirdi. Kişiyi öldürebilirdi, birkaç doktor söyledi.

CPR titiz bir süreçtir ve göğüs kafesi kırılmasına neden olabilir, organlara zarar verebilir ve sistemik yan etkileri olabilir. Ancak ismini vermek istemeyen bir doktor, bir hayat söz konusu olduğunda reklamların dikkate alınmadığını söyledi. “CPR hayat kurtarıcı bir süreçtir ve olumsuzluklarını tartışmak, insanları gerçekten ihtiyacı olan birine uygulamaktan caydırabilir. Ancak, kalp atıyorsa ve solunum iyiyse, kişi CPR uygulamamalıdır.” doktor ekledi.

Kalp krizi geçirmemiş birine suni teneffüs uygulamak kişi için ölümcül olabilir. “Birine suni teneffüs yaparsanız kaburgaları kırabilir, akciğere, karaciğere ve kalbe zarar verebilirsiniz. Kalbi normal atan birine kompresyon yaparsanız normal atımını bozabilir ve kalbe zarar verebilirsiniz. O yüzden uygulama yapmayın.” Buna ihtiyaç duymayan gerçek insanlar üzerinde”, Quora’da bir CPR eğitmeni yazıyor.

CPR, bir kişinin kalbi atmayı bıraktığında verilir, kalp krizi geçirirler. Kalbin nasıl pompaladığını taklit etmek için göğüs kompresyonlarını kullanır ve bu da kanın vücutta akmasına yardımcı olur.

CPR’nin kalp krizi geçirenlere değil, kalp krizi geçirenlere yapılması önerilir çünkü kalp krizi sırasında kişi uyanıktır ve nefes alır.

Normal bir kişiye CPR vermek, kişinin normal kalp atışına müdahale edebilir. Uzmanlara göre videodaki hastanın durumu olan senkop, kan basıncında ani düşüş, kalp atış hızında düşüş veya vücudun belirli bölgelerindeki kan miktarında değişiklik olduğunda ortaya çıkıyor. . Hızlı bir iyileşme ile bu geçici bilinç kaybı, kalbin atmasının durduğu durumlarda tıbbi acil durum olarak kabul edilen bir süreç olan CPR’ye ihtiyaç duymaz.

CPR vermek için doğru süreç nedir?
CPR, yalnızca eğitimli profesyoneller tarafından yapılması gereken hayat kurtarıcı bir yöntemdir. KPR kompresyonunun yapılabilmesi için öncelikle hasta sert bir yüzeye sırt üstü yatırılmalıdır.

Ardından avucunuzun alt kısmını (topuğunuzu) kişinin göğsünün ortasına, göğüs uçlarının arasına yerleştirin. Diğer elinizi birinci elinizin üstüne koyun. Dirseklerinizi düz tutun ve omuzlarınızı doğrudan ellerinizin üzerinde konumlandırın. Göğsü en az 2 inç (5 santimetre) ancak 2,4 inçten (6 santimetre) fazla olmayacak şekilde düz aşağı bastırın (sıkıştırın). Kompresyon yaparken tüm vücut ağırlığınızı (sadece kollarınızı değil) kullanın. Dakikada 100 ila 120 kompresyon oranında sertçe itin. (Kaynak: MayoClinic).

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.