Binlerce kişi katıldı ama Raj Bhavan yürüyüşü evcil bir olaya dönüştü | Thiruvananthapuram Haberleri

Tarzan

New member
THIRUVANANTHAPURAM: Binlerce LDF işçisi, Eğitimi Koruma Forumu bayrağı altında Raj Bhavan Salı günü burada Vali Arif Muhammed’i protesto etmek için KağanSangh Parivar’ın gündemini gerçekleştirmeye yönelik sözde girişimi, ancak kitlesel seferberlik, organizatörlerin yansıtmaya çalıştığı savaş ve kuşatma kalitesinden belirgin şekilde yoksundu.
Protesto Dharna’nın açılışı, CPM Genel Sekreteri Sitaram çocuk Khan’ın Kerala’daki LDF hükümetine karşı çatışmacı duruşunun, yüksek öğretimi kendi siyasi ideolojilerine göre şekillendirmek için alt etmeye kararlı BJP ve RSS’nin daha büyük bir gündeminin parçası olduğunu söyledi.

afj

Başbakan Pinarayi Vijayan ve kabine arkadaşları protestoyu durdururken, hem BJP hem de Kongre karşı çıktı.
Khan’la uzun süreli ilişkisini hatırlatan Yechury, savaşın kişisel olarak kendisine karşı değil, BJP-RSS’nin valinin anayasal rolünü siyasi hedefine ulaşmanın bir aracına indirgeyen faşist gündemine yönelik olduğunu söyledi. Kerala’da valilik ofisinin hükümetle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Komşu Tamil Nadu ve Telangana’da hükümet ile vali arasındaki mücadeleye atıfta bulunan Yechury, bu valilerin anayasal konumlarından habersiz olduklarını ve anayasada öngörülen merkez ile devlet arasındaki ilişkiye zarar verdiğini söyledi.
Yechury ayrıca UGC düzenlemelerinin kutsal olduğu iddialarını da çürütmeye çalıştı. “Üniversite işlerinde, alt mevzuat olan yönetmelikler, eyalet meclislerinin çıkardığı orijinal yasalar üzerinde üstünlük iddiasında bulunamaz. Orijinal mevzuat, alt mevzuatın yerini almalıdır” dedi ve Sarkaria ve Punchhi komisyonlarının, Merkezin Rakip Listesi’ne giren konularda mevzuat çıkarmadan önce eyaletlere danışması gerektiğini belirttiklerini de sözlerine ekledi.
Bazı mahkemeler, UGC yönergelerinin üstün olduğunu kabul eder. Bu doğru bir şekilde değerlendirilmeli ve BJP dışı tüm hükümetlerin Yargıtay’ı bir araya getirmeyi ciddi olarak düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Merkezi, eyalet hükümetlerinin görüşlerine bakılmaksızın yeni eğitim politikasını duyurmakla suçladı ve yeni politikanın öngördüğü şeyin eğitim üzerinde kontrol olduğunu söyledi.
“Eğitim kontrolü, BJP-RSS’nin seküler demokratik Hindistan’ı kendi beğenilerine göre faşist bir Hindutva rashtra’ya dönüştürmeye yönelik siyasi tasarımının çok önemli bir yönüdür. Bunun için gençliğimizin eğitiminin ve bilincinin kontrolüne ihtiyaçları var. Bu siyasi hedefe ulaşmak için, onlar Yüksek öğretim sistemine saldırmak gerekir” dedi.
Yechury, Kerala’daki yüksek öğrenime övgüde bulunarak, eyaletteki üniversitelerin akademik kalite açısından Avrupa ve ABD’deki üniversitelerle aynı seviyede olduğunu söyledi. “Kerala’daki LDF hükümetinin çabaları, herkesin yaratıcılığının gelişebilmesi için Kerala gençliğini günümüz dünyasının bilgi toplumunun liderlerine dönüştürmektir. Ve bu, faşist bir Hinduraştra’nın RSS projesinin istediğinin tam tersidir.” zihin kontrolü. Yaratıcılık istemiyorlar. İnsanların geriye dönük, anlaşılması güç bir şekilde düşünmesini istiyorlar. İnsanların hurafelerin ve kör inancın kurbanı olmasını istiyorlar. Kerala’da yüksek öğrenim, onların faşist gündemlerine bir engeldir” dedi.
CPM Dışişleri Bakanı MV Govindan, CPI Sekreteri Kanam Rajendran, diğer LDF liderleri ve DMK lideri Thiruchi Siva da etkinlikte konuştu.