Başbakan Modi, hükümet dairelerinden Türkiye ve Suriye’ye her türlü yardımı teklif etmelerini istedi | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Başbakan Modi, hükümet dairelerinden Türkiye ve Suriye’ye her türlü yardımı teklif etmelerini istedi | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerde meydana gelen büyük can kaybından duyduğu üzüntüyü dile getiren Başbakan Narendra Modi Pazartesi günü, ilgili hükümet birimlerine, etkilenen ülkelere felaketle başa çıkmaları için mümkün olan her türlü yardımı sunma talimatı verdi.
Başbakan’ın baş sekreteri, P K Mishra Acil yardım önlemlerini görüşmek üzere Güney Bloğunda bir toplantı düzenledi. Arama kurtarma ekiplerinin görevlendirilmesi kararlaştırıldı. NDRF ve sağlık ekipleri, yardım malzemeleriyle birlikte, Türkiye hükümeti ile koordineli olarak derhal sevk edilecektir.
“Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle can ve mal kaybının acısını yaşıyoruz. Kederli ailelere taziyeler. Yaralılar tez zamanda sağlığına kavuşsun. Hindistan, Türkiye halkıyla dayanışma içindedir ve bu trajediyle başa çıkmak için mümkün olan her türlü yardımı sunmaya hazırdır.”
“Yıkıcı depremin Suriye’yi de etkilediğini öğrenmek beni derinden yaraladı. Kurbanların ailelerine içten başsağlığı diliyorum. Suriye halkının acısını paylaşıyoruz ve bu zor zamanda yardım ve destek sağlamaya kararlıyız” dedi.
“Tıbbi Ekipler de eğitimli doktorlar ve sağlık görevlileri ile temel ilaçlarla hazır durumda. Yardım malzemesi, Türkiye hükümeti, Ankara’daki Hindistan Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile koordineli olarak gönderilecek” dedi.
Toplantıya, kabine sekreteri, içişleri bakanlıkları temsilcileri, NDMANDRF, savunma, dışişleri bakanlığı, sivil havacılık ve sağlık ve aile refahı.
7,6 büyüklüğündeki ikinci dev deprem Türkiye’nin güneyini vurdu. Bu, günün erken saatlerinde Türkiye ve Suriye’yi vuran ve binden fazla kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan 7,8 büyüklüğündeki ilk depremden sadece birkaç saat sonra.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.