Başbakan Modi Adani’yi korumaya çalışıyor ve nedenini anlıyorum: Rahul Gandhi | Hindistan Haberleri

MusicMiss

New member
Başbakan Modi Adani’yi korumaya çalışıyor ve nedenini anlıyorum: Rahul Gandhi | Hindistan HaberleriYENİ DELHİ: Kongre lideri Rahul Gandhi Çarşamba günü Adani meselesiyle ilgili olarak Modi’ye karşı eleştirisine devam ederek, ABD merkezli Hindenburg Research’ün hisse senedi manipülasyonu iddiaları arasında Başbakanın sanayiciyi “korumaya” çalıştığını iddia etti.
Başbakan’ın Lok Sabha’daki konuşmasının ardından konuşan Modi’nin kendisine yöneltilen soruları yanıtlamadığını ve iddialarla ilgili herhangi bir soruşturma talimatı vermediğini söyledi.
Salı günü Rahul, Gautam Adani’nin ABD ile olan iddia edilen bağlantılarını sorgulamıştı. Başbakan Modi BJP’nin iktidara geldiği 2014’ten bu yana işadamının servetindeki artışı sorguladı.
“Tatmin olmadım ama bu gerçeği ortaya koyuyor. Soruşturma konuşulmadı. Arkadaş değilse soruşturmayı kabul etmesi gerekirdi. Savunma sektöründeki paravan şirketlere soruşturma açılmadı ve benami parası dolaşıyor.” el değiştirdi, ancak Başbakan bu konuda bir şey söylemedi.
Rahul, Modi’nin Başkan’ın adresine teşekkür önergesine verdiği yanıtın ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Başbakan’ın onu koruduğu açık.”
“O (Başbakan) kesinlikle onu (Adani) korumaya çalışıyor ve bunu anlıyorum ve bunun nedenleri var” dedi.
Rahul ayrıca Adani meselesinin bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu ve ülkenin altyapısını ilgilendirdiğini iddia etti.
“Bu çok büyük bir aldatmaca. Bunu söylemedi bile. O (Başbakan) kesinlikle onu (Adani) korumaya çalışıyor ve ben bunu anlıyorum ve bunun için sebepler var” dedi.
Eski Kongre Başkanı, sorularına yanıt alıp almadığı sorusuna, “Başbakan’dan sorularıma yanıt alamadım” yanıtını verdi.
“Başbakan şoktaydı. Şoktaydı ve cevap gelmedi. Karmaşık bir soru sormadım. Sadece onun (Adani) sizinle kaç kez gittiğini sordum. Sizinle kaç kez görüştüğünü sordum. Basit sorular sordum ama cevap alamadım” dedi.
Daha önce Lok Sabha’da Kongre lideri Adhir Ranjan Chowdhury, Rahul’un sanayici Gautam Adani ile ilgili konuyu işaretleyerek doğru akoru tutturduğunu söyledi, ancak partinin Adani veya Ambani ile “kişisel sorunları” olmadığı konusunda ısrar etti.
Chowdhury, Başkanın Lok Sabha’daki Konuşmasına Teşekkür Önergesi konulu bir tartışmaya katılarak, “Ülkenin büyümesini ve daha fazla sanayiciye sahip olmasını istiyoruz,” dedi.
Rahul Gandhi, ABD merkezli açık satıcı Hindenburg Research’ün bir raporu üzerine Lok Sabha’da şiddetli bir muhalefet saldırısına öncülük etmişti.
Rahul, Adani’nin servetindeki hızlı artışın, BJP’nin 2014’te iktidara gelmesinden ve küresel zenginler listesinde 609. sıradan ikinci sıraya yükselmesinden sonra olduğunu iddia etmişti.
Başbakan Modi bugün yaptığı konuşmada dolaylı olarak Rahul’la alay etti ve dün “bazı insanların sözlerinden” sonra tüm “ekosistemin” ve destekçilerinin sevindiğini söyledi.
(Ajanslardan gelen girdilerle)
Kol saati Başbakan şok oldu, ‘arkadaşı’ Rahul Gandhi hakkındaki sorularıma cevap vermedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.