THIRUVANANTHAPURAM: Ulaştırma Bakanı Anthony Raju KSRTC’nin zorunlu bir gönüllü emeklilik planı getirmeyi planladığını iddia eden basında çıkan haberleri reddetti (VRS) çalışanların işgücü maliyetlerini düşürmesi için.
“Bu konuda herhangi bir tartışma olmadı ve benim böyle bir tekliften haberim yok. KSRTC rutin olarak finans departmanına finansal yönetimle ilgili bir rapor sunar. KSRTC tarafından böyle bir teklifin herhangi bir zamanda ortaya atılıp atılmadığını bilmiyorum. Rapor,” dedi Ulaştırma Bakanı.
KSRTC yönetimi, zorunlu VRS ile ilgili herhangi bir öneriyi tartışmadığını veya gündeme getirmediğini de açıkladı. Müdür, “Yönetim, VRS için seçilen 50 yaşın üzerindeki çalışanların bir listesini derlemedi. Bu tür raporların tümü tamamen asılsızdır” dedi. Biju Prabhakar.
KSRTC yönetimi, VRS’yi tercih etmek isteyenlerin devam edebileceğini iki yıl önce önermişti. Zorunlu değildi. Genel müdüre göre yönetim, 1.243 çalışanın düzenli olarak işe gelmediğini tespit etti ve onlar için teklif sunuldu.
Ancak hükümet, KSRTC yönetimine, VRS’yi seçen çalışanlara sağlanan faydaların ödenmesi için para sağlamaya istekli olmadığını bildirmiştir. Bu nedenle sistem yürürlükten kaldırılmıştır. Bundan sonra gelen raporlar tamamen asılsızdır ve KSRTC’nin bu tür yeni önerilerde bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Sendikalar raporlara karşı seslerini yükselttiler ve KSRTC’nin çalışanları için zorunlu VRS uygulamasına izin vermeyeceklerini açıkça belirttiler.
KSRTC’nin mali krizi çözmek için çalışanları için zorunlu bir gönüllü emeklilik planı (VRS) uygulamaya çalıştığı ve yönetimin bu amaçla 50 yaş üstü 7.200 çalışandan oluşan bir liste hazırladığı bildirildi.
Rapora göre, programı tercih edenlere minimum miktarda Rs 15 lakh sağlanacak. Geri kalan ödemeleri emekli olduktan sonra alacaksınız. Bunun için KSRTC, 1.080 Rs crore sağlamak için eyalet hükümetinin desteğini istedi. Yönetim bu raporların hepsini yalanladı.