Arvind Kejriwal vs VK Saxena | Delhi güç mücadelesi – LG kimdir, insanlar beni seçti diyor CM Arvind Kejriwal | Delhi Haberleri

MusicMiss

New member
Arvind Kejriwal vs VK Saxena | Delhi güç mücadelesi – LG kimdir, insanlar beni seçti diyor CM Arvind Kejriwal | Delhi HaberleriYENİ DELHİ: Başbakan Arvind Kejriwal, Salı günü vali yardımcısının hükümetinin çalışmalarına müdahale ettiği iddiasıyla ilgili olarak Delhi meclisinde yaptığı konuşmada, LG VK Saxena’nın şehirdeki yoksul çocuklar için iyi bir eğitim istemediğini iddia etti.
Kejriwal, “LG dosyalarımı incelerken öğretmenlerim bile ödevimi kontrol etmedi” dedi.
“LG benim müdürüm değil. İnsanlar beni başbakan olarak seçti” dedi.
Kejriwal ayrıca LG’nin kendisine bir toplantı sırasında BJP’nin MCD anketlerinde kendisi yüzünden 104 sandalye kazandığını ve safran partisinin bir sonraki genel seçimlerde Delhi’deki yedi Lok Sabha sandalyesinin tamamını kazanacağını söylediğini iddia etti.
Başbakan, LG’nin “feodal bir zihniyetten muzdarip olduğunu ve Delhi’deki fakir çocukların iyi eğitim almasını istemediğini” iddia etti.
“LG kimdir, nerelidir? Başımızın üstünde oturuyor. Çocuklarımızı nereye okutacağımıza o mu karar verecek? Böyle feodal zihniyettekiler yüzünden ülkemiz geri kalıyor.”
Kejriwal, “Hayatta hiçbir şey kalıcı değildir. Yarın LG’mizle Merkez’de iktidarda olabiliriz. Hükümetimiz insanları taciz etmeyecektir,” dedi.
LG’nin kendi başına karar verme yetkisi olmadığını söyledi. “Yargıtay polis, arazi ve kamu düzenini engelleyen konularda çağrı kabul edemeyeceğini açıkça ifade etmiştir.” Kejrival ekledi.
Başbakan ayrıca “BJP milletvekillerinin, milletvekillerinin, milletvekillerinin ve bakanların yurtdışında okumuş çocuklarının” bir listesini gösterdi ve herkesin en iyi eğitime erişebilmesi gerektiğini söyledi.
Pazartesi günü, AAP MLA’larının bir protestosu sırasında Kejriwal, LG’nin öğrencilerin ödevlerini kontrol eden ‘bir müdür gibi davranmaması’ gerektiğini söyleyerek Saxena’ya saldırmıştı.
AAP ayrıca, şehir yönetiminin okul öğretmenlerini eğitim için Finlandiya’ya gönderme önerisinin, LG’nin ofisi tarafından reddedilen bir suçlama olan Saxena tarafından reddedildiğini iddia etti.
(PTI’dan gelen girişlerle)

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.