THIRUVANANTHAPURAM: Annamma Anthony 80. doğum gününün arifesini, kilisenin 150. yılını kutlamaya devam etmesi vesilesiyle Palayam St. Joseph’s Metropolitan Katedrali’nde kutlamaktan mutluluk duydu. “Biz buraya geldikten sonra duaların kabul olduğuna canlı şahidim. 1990 yılında, kocam ölümcül bir kalp krizi geçirdikten sonra yoğun bakıma kaldırıldığında, doktorlar bana tansiyon seviyesinin dengesiz olduğunu ve en kötüsüne hazırlıklı olmam gerektiğini söylediler. O zamanlar kaderimi kabul etmeye hazır değildim, özellikle de dört küçük çocuğumla. Buraya geldim ve hararetle dua ettim. Daha sonra doktorlar bana, çok yakın bir görüşmeden sonra kocamın hayata geri dönmesinin son derece nadir olduğunu söylediler. O zamandan beri düzenli olarak buraya geliyorum” diyor.
Annamma gibi, 4 Mayıs 1837’deki kuruluşundan bu yana birçok kişi Palayam Kilisesi’ne geldi. “Sazdan çatılı ilk kilise, Katolik askerlerin ve eski Travancore ve Tamil Nadu’nun bazı bölgelerindeki diğer insanların isteği üzerine inşa edildi. 1927’de kilise bir haç ve bir çan kulesi ile genişletildi. Kilise komitesi sekreteri Ignatius Thomas, “Do-re-me senkronize saatler Belçika’dan getirildi, çünkü o yıllarda kiliseden sorumlu rahipler Belçikalı Karmelitlerdi” diyor.
Şehrin kalbinde yer alan katedral, büyüleyici Gotik mimarisi ile tanınır. Parlaklığa ek olarak, kilisenin komşu Ganesha Tapınağı ve Juma Mescidi ile izlediği toplumsal uyumdur. “2010 yılında kilise yenilendi ve rengi ikonik kiremit kırmızısından mevcut bozulmamış beyaza değiştirildi. Rahibe Teresa ve Dalai Lama gibi seçkin şahsiyetler kiliseye katılmıştı ve kilise, inançlar arası uyumun ideal bir örneği olmaya devam ediyor. İkisi için bir pasta mescit ve Noel sırasındaki tapınak asla unutulmaz. Mübarek günlerde selamlaşıp onlara elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz” dedi.
Mahalle kutlamaları Pazartesi günü başladı.
Papaz Monsenyör Nicholas T.