MYSURU: 6 ila 14 yaşları arasındaki 634 kadar çocuk okula gitmedi. Bu endişe verici gerçek, Chamarajanagar bölgesindeki eğitim departmanı tarafından okul terkiyle ilgili yapılan bir soruşturma sırasında gün ışığına çıktı.
Göç ve ebeveyn ölümü, okul terkinin ana nedenleri olarak belirlenmiştir.
Dezavantajlı bölge olarak sınıflandırılan ilçede, yoksulluk, okula uzaklık ve velilerin çocuklarının eğitimine yönelik tutumları da çocukların okula devam etmemesinde belirleyici oluyor.
Anne babalarının çoğu göçmen işçi olduğu için okuldan ayrılanların çoğu ev işi yaptı ve tarımsal faaliyetlere yardım etti. Bazı okulu bırakanlar okumakla ilgilenmiyordu.
Okulu bırakan 634 kişiden çoğu erkekti – 403’ü ve geri kalan 231’i kızdı. Çoğu ilkokul düzeyindedir. En fazla 252 terk sayısı Chamarajanagar taluk ve kasabasında bulundu, ardından Gunlupet -135, Hanur -128, Kollegal – 70 y Jelandur – 49. Araştırma bu yılın 3 Aralık-5 Ocak tarihleri arasında 21 eğitim kümesinde gerçekleştirilmiştir.
Araştırma, eğitim kümelerinde müdürlerinin gözetiminde yardımcı öğretmenler tarafından yürütülmüştür.
Ebeveynler tavsiye etti
Chamarajanagar Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Manjunath, STOI’ye, departmanın okulu bırakanları en yakın okula kabul edilmelerini sağlayarak, yatılı kurumlara kaydettirerek, onlara pansiyon olanakları sağlayarak okul eğitim sistemine geri getirmek için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. göçmen ebeveynlerin dikkatini eğitimin önemine çekmek.
Chamarajanagar Soliga Kabile Refah Derneği başkan yardımcısı ve sosyal aktivist C Mahadeva, STOI’ye şunları söyledi: “Hükümet altı ila 14 yaş arasındaki tüm çocuklar için ücretsiz ve zorunlu eğitim, üniforma, ders kitabı, hatta süt ve öğle yemeği, en yakın okula giriş hakkı sağlasa da Hükümet, diğer tüm düzenlemeleri yapsa bile, okuldan erken ayrılanların sayısını sona erdirmek için okulu bırakanlara ve ailelerine öğrencilerini okula göndermelerini tavsiye etmek gibi daha fazla çaba sarf etmelidir.”